Home

Achtergrond 4 reacties

11.000 Zweden jagen op 27 wolven

De circa 250 wolven in Zweden krijgen het zwaar na Nieuwjaar.

Voor het eerst in 45 jaar kan iedereen een vergunning krijgen om de dieren af te schieten. Gevolg: bijna 11.000 Zweden richten tussen 2 januari en 15 februari het vizier op de wolf. Het quotum is op 27 wolven gesteld.

Een woordvoerster van de afdeling wildbeheer van het Zweedse natuurbeschermingsinstituut (Naturvardsverket) noemt het 'allemansjachtrecht' een experiment. Maar andere werknemers en de Zweedse roofdierenvereniging vrezen wantoestanden. Ze vragen zich af of het verbod op drijfjacht te handhaven valt bij zo veel deelnemers.

Het Zweedse jagersverbond is voor de jacht, maar een woordvoerder van het verbond in de streek Värmland denkt dat er te veel wolven kunnen worden gedood. Jachtleiders moeten ieder uur contact houden met Naturvardsverket over de actuele stand. "Ik vrees een overbelasting van het mobiele telefoonnet als duizenden jagers tegelijkertijd bellen'', aldus de woordvoerder.

Het Zweedse parlement is akkoord met de jacht op wolven. Het wil de stand op 210 dieren houden. Maandag is er op de grens van Zweden en Noorwegen al een wolf vanuit een helikopter doodgeschoten, nadat het beest naar verluidt vier rendieren had gedood. Rendieren zijn in Zweden vee en van economisch belang.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Het

  Kunnen we dat hier niet met de ganzen doen.......

 • no-profile-image

  gert

  Over korte tijd hebben we hier dezelfde situatie,de wolven zijn in Duitsland op 100 km van de Nederlandse grens gesignaleerd

 • no-profile-image

  anti

  Zweden en hun regeringen kampen al jaren met een gebrek aan intelligentie. Wordt onze Kroonprins niet opgeroepen??? Echt iets voor hem. Hij doet eigenlijk niets liever.

 • no-profile-image

  John

  Wanneer leert de gemiddelde journalist eens een keer het verschil tussen dier en beest. Een wolf is een dier en geen beest .. zo kun je die 11.000 "trigger-happy" idioten noemen. Als ze zo graag willen jagen en schieten, geef ze een automatisch wapen en drop ze in Afghanistan .. daar kunnen ze naar hartelust op de Taliban jagen ... doen ze ook nog eens iets nuttigs.

Of registreer je om te kunnen reageren.