Home

Achtergrond

Zware windstoten ook in Limburg

Windstoten en zware buien zorgen voor flink wat overlast.

Het midden en zuiden van het land hebben naast de fikse neerslag ook veel last van zware windstoten. Zelfs in Zuid-Limburg zijn al windstoten van 90 km per uur gemeten. Dat is heel uitzonderlijk, zei een woordvoerder van het KNMI vandaag.

Het hele land heeft last van fikse buien. Na de 'egale' regen van maandagochtend, teisteren plensbuien het land, waarvan vooral het verkeer veel last heeft.

De zware wind zwelt aan tot storm aan de kust van Zeeland en Zuid-Holland. Landinwaarts in het midden en zuiden kunnen zware windstoten van 100 km per uur voorkomen, lokaal kunnen ze zelfs boven de 100 km komen. Het zwaartepunt van de storm met windkracht 9 ligt tussen 17.00 en 19.00 uur.

Ook België kampt met overlast door de vele regen en de harde wind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.