Home

Achtergrond

Zware criminelen ontsnapt in Aken

Uit een gevangenis in het Duitse Aken, net over de grens bij Kerkrade, zijn gisteren twee zware criminelen ontsnapt.

Dat meldt de Duitse politie.

De mannen overmeesterden rond 19.30 uur een cipier en een poortwachter. Buiten gijzelden ze een taxichauffeur en dwongen ze hem naar de plaats Kerpen te rijden. Daar stapten ze met de chauffeur in een tweede taxi en reden ze naar Keulen.

Toen ze bij het hoofdstation van Keulen waren aangekomen, vluchtten de twee mannen de binnenstad in. Die is door de politie volkomen afgegrendeld. Vliegvelden en treinstations worden extra bewaakt. De twee criminelen zijn nog voortvluchtig.

De mannen zijn volgens een politiewoordvoerder bewapend. Een van de twee zou vastzitten voor moord, de ander voor poging tot moord. Bij de zoektocht naar de twee zou ook de Nederlandse politie betrokken zijn geweest.

De politie in Duitsland waarschuwde mensen geen actie te ondernemen tegen het "ruwe en meedogenloze'' duo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.