Home

Achtergrond

Zwanenberg Food Group

Meatpoint is de houdstermaatschappij, die weer valt onder de Vleesexport Centrale Eindhoven, maar spil is de Zwanenberg Food Groep, een grote producent en exporteur van vleeswaren en -conserven. Achter Zwanenberg Fod en Meatpoint zit een wirwar van inschrijvingen, in totaal zo'n 70 stuks, wat de bedrijfsactiviteiten bepaald niet overzichtelijker maakt. Een belangrijke dochter is Zwanenberg Food UK.

De oorsprong van dit familiebedrijf ligt bij de vleeswarenfabriek van Theo van der Laan, die na de Tweede Wereldoorlog begon te exporteren. Via vele overnames in de loop der jaren werd uiteindelijk een onderneming gevormd met productielocaties in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De Zwanenberg Food Group kondigde begin 2009 aan dat het in het eerste kwartaal van 2010 de vleeswarenfabriek in het Brabantse Boekel sluit. Het bedrijf is ook actief in vers voeding met bedrijf Kraak Vers.

Financieel

De Zwanenberg Food Group realiseert een omzet van naar eigen zeggen zo'n 350 miljoen euro. Meatpoint BV, de hoogste holding, rapporteerde over 2008 een omzet van 318 miljoen euro. Dat is 4 miljoen meer dan het jaar ervoor. De winst daalde van 14 naar 1,3 miljoen euro.

Adres

Meatpoint
Twentepoort-Oost 5
7609 RG Almelo

Website

Zwanenberg Food Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.