Home

Achtergrond

Zuid-Holland: meer werk maken van innovatie

De kenniseconomie in Zuid-Holland komt onvoldoende uit de verf.

Het ontbreekt niet aan investeringen en goede ideeën, maar die leveren nog te weinig op. Dat concludeert het provinciebestuur uit de resultaten van de Economische Monitor Zuid-Holland 2009, die maandag zijn gepresenteerd.

Volgens het provinciebestuur beschikt Zuid-Holland over een uitstekende infrastructuur op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. De provincie huisvest drie universiteiten (Leiden, Delft en Rotterdam) en talrijke innovatieve bedrijven en instellingen. Alleen in Noord-Brabant wordt meer geïnvesteerd in kennis en innovatie.

Maar regionale ondernemers slagen er nog onvoldoende in kennis om te zetten in klinkende munt. ,,We zijn dan wel koploper met onderzoek en ontwikkeling, maar ons bedrijfsleven en met name het mkb (midden- en kleinbedrijf) behoort qua innovaties zeker nog niet tot de top van Nederland'', aldus verantwoordelijk gedeputeerde Asje van Dijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.