Home

Achtergrond

Zorgpremies gaan volgend jaar omhoog

De zorgpremies stijgen komend jaar met gemiddeld 140 euro per gezin.

De kosten voor een gezin kunnen zelfs oplopen tot ruim 400 euro extra voor de meest uitgebreide polis. Dat blijkt vandaag uit gegevens van de vergelijkingssite ZorgKiezer. De website legde de premies van de vier grootste zorgverzekeraars naast elkaar.

De basispremie gaat met gemiddeld 44 euro omhoog. Bij Agis is de stijging het hoogst; 57 euro meer premie. Ook de aanvullende verzekering wordt met 26 euro per jaar duurder. "Dat komt omdat de verzekerden meer declareren voor kosten als de tandarts en de fysiotherapeut. De meest uitgebreide aanvullende verzekering van CZ stijgt met 179 euro per jaar het meest'', liet directeur Peter Ruys van de vergelijkingssite weten.

"De premies worden elk jaar duurder. Komend jaar kunnen ze oplopen tot 430 euro voor een gezin dat de meeste zorg gebruikt. Dat komt in deze financieel moeilijke tijden hard aan'', aldus Ruys.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.