Home

Achtergrond 11 reacties

Zon is dood

De zon is dood, zegt astronoom Kees de Jager uit Texel.

De vermaarde deskundige op het gebied van zonne-explosies stelt dat er momenteel verontrustend weinig van zulke explosies op de zon zijn.

Mogelijk wordt het daardoor kouder op aarde. Tussen 1650 en 1710 ging de temperatuur al gemiddeld iets omlaag door een gebrek aan zulke explosies op de zon.

De zon heeft elke elf jaar een piek en een dal in het aantal zonne-explosies. In 2006 - 2007 was er zo'n dal. ,,Inmiddels zou het aantal explosies weer moeten toenemen, op weg naar een piek rond 2011 à 2012. Maar tot onze verbazing werd het aantal explosies alsmaar lager en lager'', zegt De Jager.

,,Een paar weken geleden was er nog wel zo'n explosie, na lange tijd. Sommigen dachten dat de stille periode voorbij was. Maar sindsdien is de zon weer dood. Zo dood als een pier.''

Over de reden van de trendbreuk tast De Jager in het duister. ,,Geen mens die dat weet'', zegt hij. ,,Het is erg intrigerend. We hebben het er met wetenschappers voortdurend over.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Als zoiets van een jager komt vind ik het al op voorhand verdacht.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Doe zonnevlekken waren natuurlijk de hagelkorrels die Kees op de zon af schoot. Zie je nu wel dat jagers alles kapotmaken!

 • no-profile-image

  gerard

  Zo zie je maar weer, geen mens die de boel onder controle heeft. Eerst een heleboel paniek gezaaid met een aarde die over verhit zou raken, en nu hebben we alweer bijna bevriezingsverschijnselen.
  Gelukkig hebben we een God die er meer verstand van heeft. Laat je geen paniek aanpraten!!

 • no-profile-image

  dirk

  De kachel aan en stoken maar voordat we de nieuwe ijstijd invliegen!IPCC staat perplex!!In Kopenhagen wou men de duimschroeven nog eens flink aandraaien om de burger weer een financiele poot uit te draaien!Benieuwd of ze hier al op willen reageren en hoe ze daar weer een draai aan willen geven!!

 • no-profile-image

  lol

  Gaan we nu allemaal dood?

 • no-profile-image

  klimaatscepticus

  Jagerhaters en CO2 malloten maken meer kapot dan mij lief is.

 • no-profile-image

  fryske boer

  Ik weet het volgens mij komt het door de landbouw vooral van die in Nederland, gauw subsidie voor onderzoek hiernaar.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Nou klimaatscepticus, misschien wil Ubbo Wokkels je een enkeltje Pluto aanbieden. Gegarandeerd (nog) geen jagerhaters en absoluut geen CO2-freaks.

 • no-profile-image

  Leen

  Snel de CO2 kraan in Barendrecht weer open. Het dorp verdwijnt in de diepte maar de wereld blijft in elk geval bestaan.

 • no-profile-image

  koetje

  De Incas of Mayas brachten mensenoffers aan de zon misschien was dit de reden wel.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Leen, ben je gek geworden? Als Barendrecht wegzakt dan gaat ook de Greenery ten onder. Met Cees Veerman en al. En die heeft Europa immers keihard nodig om het hele landbouwbeleid om zeep te helpen! Waar vindt je nog zon man!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.