Home

Achtergrond 4 reacties

Zimbabwe: geen geld voor voedselproductie

Zimbabwe kan ook de komende oogst als verloren beschouwen.

De regering heeft geen geld om de voedselproductie op peil te brengen. Van de benodigde 32,5 miljoen euro is maar 3,8 miljoen euro beschikbaar, aldus het ministerie van Landbouw.

Het is voor het eerst dat de sombere vooruitzichten voor de voedselsituatie ook van regeringszijde worden erkend, berichtte de nieuwsdienst ZimOnline woensdag. Landbouwsecretaris Ngoni Masoka verklaarde dinsdag in het parlement dat voor het nieuwe seizoen, dat deze week is ingegaan, onder meer 1,2 miljoen ton kunstmest nodig is. Hiervan heeft de overheid slechts 44 procent weten te verkrijgen, via particuliere bedrijven en hulpverleningsorganisaties. ”Het tekort zal zeker nadelig uitpakken voor de voedselproductie”, aldus Masoka.

Zimbabwe kampt al tien jaar met voedseltekorten als gevolg van het desastreuze landhervormingsprogramma van president Robert Mugabe, waarbij nagenoeg alle blanke boeren zijn verdreven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Voedsel produceren heeft al vele jaren geen prioriteit meer in Zimbabwe,het ging daar alleen om de macht,zolang er dictators zijn, zal er honger zijn !!

 • no-profile-image

  jan

  Ach ,de ministers rijden daar in splinternieuwe mercedesen rond

 • no-profile-image

  willem

  Mugabe heeft het land naar de knoppen geholpen door de blanke boeren weg te jagen en zwarte onervaren knechten moesten het voortzetten.
  Zolang mugabe aan de macht blijft zal het nooit wat worden.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Als ze die Mugabe nou eens klonen en in productie nemen, dan wordt Zimbabwe misschien al gauw Afrikaans marktleider in het rurale exportproduct TWIJFELACHTIG ZWIJNENVLEES!

Of registreer je om te kunnen reageren.