Home

Achtergrond

Zeker 65 regeringsleiders naar klimaattop

Zeker 65 regeringsleiders hebben toegezegd deel te nemen aan de klimaattop die volgende maand in Kopenhagen wordt gehouden. Dat hebben Deense regeringsfunctionarissen zondag gezegd.

Zij gaven geen lijst van regeringsleiders, maar wezen erop dat bijvoorbeeld president Nicolas Sarkozy van Frankrijk, premier Gordon Brown van het Verenigd Koninkrijk en de Braziliaanse president Lula al hebben laten weten naar de Deense hoofdstad te reizen. Ook minister-president Jan Peter Balkenende gaat naar Kopenhagen.

De Deense regering heeft tien dagen geleden alle regeringsleiders van de 191 lidstaten van de Verenigde Naties formeel uitgenodigd om de laatste twee dagen van de conferentie bij te wonen. Zo zou een akkoord over de aanpak van de opwarming van de aarde dichterbij komen. De top was aanvankelijk bedoeld voor de ministers van Milieu van de verschillende landen. De top wordt op 7 december geopend en duurt tot en met 18 december.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.