Home

Achtergrond

Zeeuwse politie krijgt 'valse' poederbrief

De poederbrieven die gisteren bij acht van de dertien Zeeuwse politiebureaus zijn bezorgd blijken een onschadelijke stof te bevatten.

Twee politiebureaus werden na de vondst van de poederbrieven gesloten. Op dat moment was nog niet duidelijk of de brieven schadelijk waren.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelde woensdagavond na onderzoek vast dat het ging om onschadelijke stof. Welke stof precies is nog niet bekend.

De poederbrieven kwamen binnen op de politiebureaus van Vlissingen en Middelburg Achter de Houttuinen (Walcheren), Goes en Heinkenszand (Zuid-Beveland), Terneuzen, Hulst en Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen) en in Zierikzee (Schouwen-Duiveland).

Medewerkers van de politie die in contact waren gekomen met de brieven werden onderzocht. De politiebureaus in Hulst en Terneuzen sloten na de vondst van de brieven hun deuren. De overige bureaus bleven gewoon open. Alle bureaus zijn donderdag gewoon volgens het normale rooster open.

De politie weet nog niets over de daders of de motieven. Volgens haar zijn er bij andere instanties geen brieven bezorgd en is alleen de politie doelwit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.