Home

Achtergrond

Zakenvrouw van het jaar wint milieuprijs

Het klimaatbeheersingsbedrijf Priva uit De Lier heeft een prijs voor duurzame technologie gekregen van het Wereldnatuurfonds (WNF).

Priva wordt geleid door Meiny Prins, die in maart was verkozen tot zakenvrouw van het jaar. Dat meldde een woordvoerster van de natuurorganisatie woensdag.

Priva kreeg de WNF Cleantech Star voor de duurzame oplossingen die het bedenkt voor klimaatbeheersing in gebouwen en de agrarische sector. De onderneming van Meiny Prins kwam onder meer met een systeem dat de uitwisseling van warmte tussen kassen en woonwijken mogelijk maakt. De kassen worden hierbij gebruikt als een zonnecollector.

De jury vond dat CO2-reductie, innovatie en economisch potentieel bij de vindingen hand in hand gaan. Het WNF wil met de prijs een impuls geven aan de de technologische sector voor schone energie. Volgens de natuurbeschermers loopt Nederland op dat terrein ver achter op andere landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.