Home

Achtergrond

ZON

ZON is een internationale verkooporganisatie voor groente en fruit. ZON (Coöperatieve Veiling Zuidoost Nederland) ontstond, toen na een reeks van fusies in 1991 uiteindelijk ook werd samengegaan met de Venlose Groenteveiling.

In 2001 werd het directe lidmaatschap van telers doorgevoerd. ZON Coöperatie bracht in 2007 alle zelfstandige bedrijfsonderdelen onder de merknaam ZON Fruit & Vegetables en de vastgoedactiviteiten onder de naam Fresh Park Venlo.

Dat Fresh Park is onderdeel van Greenport Venlo, dat in de optiek van ZON een Europees knooppunt voor groente en fruit moet worden. Fresh Park Venlo beslaat 130 hectare van de Greenport. Van de 130 hectare is 90 hectare bebouwd met handels- en logistieke bedrijven. ZON zoekt daarnaast vooral naar importbedrijven.

Veiling ZON deed in 2010 ook mee aan de grote stoelendans van Nederlandse groente- en fruitveilingen. wie zou er met wie gaan? ZON en Fruitmasters maakten wel een samengaan bekend, maar de in gang gezette fusiegesprekken leidden toch tot niets.

Financieel

De omzet van ZON was in 2009 ruim 267 miljoen euro, de netto winst daalde van 2,1 naar 1,7 miljoen euro. Ook het aatal leden daalden, van 422 naar 395, maar de hoeveelheid aangevoerd product steeg.

Adres

ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo

Website

ZON Business

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.