Home

Achtergrond

Yara

Yara is een wereldwijd opererende onderneming, gespecialiseerd in landbouwproducten en milieubeschermende middelen.

Als 's werelds grootste leverancier van kunstmeststoffen helpt Yara de groeiende wereldbevolking aan levensmiddelen en hernieuwbare energie. De producten helpen ook bij het reinigen van de lucht en het verwijderen van giftige afvalstoffen. De onderneming is gevestigd in Oslo, telt meer dan 8000 werknemers en realiseert een omzet van bijna NOK 90 miljard met activiteiten in meer dan 50 landen.

Yara Sluiskil
Yara Sluiskil is de Nederlandse tak van Yara. De vestiging is de grootste van Yara en heeft met 17 productie-units een capaciteit van 6 miljoen ton kunstmest en verwante stoffen.

Yara Sluiskil produceert vooral landbouwmestproducten, en vloeibare meststoffen voor de Nederlandse glastuinbouw. Ook levert het CO2 en warmte voor het nabijgelegen glastuinbouwcomplex.

Als dochter van Yara International ASA beschikt Yara Sluiskil over ruime mogelijkheden voor Research & Development die gericht zijn op de ontwikkeling van nieuwe samenstellingen en de verbetering van bestaande producten en technieken. Zo heeft Yara Sluiskil een eigen granulatieproces ontwikkeld dat op diverse plaatsen in de wereld wordt toegepast. In de onderzoeksafdeling wordt ook naar een verdere verlaging van de milieubelasting en van het energieverbruik gezocht.

Financieel

De omzet van Yara International daalde in 2009 fors ten opzichte van 2008, omdat Yara net als andere grote kunstmestproducenten veel last had van de financiële en economische crisis. Het bedrijf herstelde zich in 2010 echter goed. De omzet in 2009 bedroeg 7,74 miljard euro, tegenover ongeveer 10,5 miljard euro in 2008. De winst daalde van 1.040 miljoen naar 480 miljoen euro. Sluiskil draagt daar "substantieel" aan bij - het bedrijf maakt geen onderverdeling.

Adres

Yara Sluiskil (productie meststoffen en CO2)
Industrieweg 10
4540 AA Sluiskil

Yara Benelux BV (verkoop meststoffen)
Zevenmanshaven 107
3133 CA Vlaardingen

Yara Gas B.V. (verkoop CO2)
Lorentzweg 35
3208 LJ Spijkenisse

Website

Yara

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.