Home

Achtergrond

Woede en ongeloof bij Duitse werknemers Opel

De werknemers van Opel in Duitsland reageren met woede en ongeloof op het nieuws dat moederbedrijf General Motors Opel toch niet wil verkopen.

In België heerst ongeloof bij de vakbonden over het onverwachte besluit. De voorzitter van de ondernemingsraad Klaus Franz vreest voor het voortbestaan van de Opelfabrieken in Bochum en Kaiserslautern in Duitsland en in Antwerpen. ,,Nu ligt het oude plan van GM weer op tafel'', aldus Franz. ,,Dat betekent dat die drie fabrieken acuut in gevaar zijn.''

De ondernemingsraad verwacht dat de financiële steun die de Duitse regering in het vooruitzicht had gesteld bij een overname van Opel door het Canadese Magna, nu van de baan is. ,,Ik ga ervan uit dat de Bondsregering zich niet onder druk laat zetten door GM, omdat er met Magna een alternatief is'', aldus Franz.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.