Home

Achtergrond

Winstdaling RWE

Het Duitse energieconcern RWE, dat eerder dit jaar Essent overnam, heeft in de eerste negen maanden van dit jaar zijn bedrijfsresultaat met ruim 4 procent zien dalen tot 5,53 miljard euro.

Het bedrijf had het vooral in het derde kwartaal moeilijk, toen de economische neergang het meest werd gevoeld. RWE kampte met dalende olieprijzen en zwak presterende Britse activiteiten. Goede prestaties bij de stroomproductie en de handelsactiviteiten konden dit niet compenseren.

De omzet zakte in de eerste negen maanden met 2 procent tot 33,8 miljard euro. RWE verwacht nu dat de omzet in het gehele jaar onder die van 2008 uitkomt. Eerder was een stabiele omzet verwacht. Voor de winst gaat het bedrijf nog wel uit van een gelijkblijvend resultaat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.