Home

Achtergrond 1 reactie

Werkstraf voor fraude met champignons

De rechtbank in Arnhem heeft vandaag de 51-jarige directeur van een Gelders champignonbedrijf wegens fraude veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur.

De rechter legde bovendien een half jaar voorwaardelijke celstraf op. Justitie had wegens valsheid in geschrifte een jaar celstraf geëist.

Op basis van getuigenverklaringen en weekoverzichten stelt de rechtbank vast dat de champignonteler uit Nieuwaal in 2005 en 2006 ongeveer 400 ton gangbare champignons als duurdere, biologische op de markt heeft gebracht. De rechter acht gesjoemel met weekoverzichten en verkoopfacturen bewezen. Misleiding door gebruik van vervalste order- en afleverbonnen is de verdachte niet te verwijten, aldus de uitspraak. Kritiek van de advocaat van de man over ontoelaatbare druk tijdens het verhoor wees de rechter af.

De rechter denkt dat winstbejag het enige motief was. De rechtbank legt onder meer een lagere straf op omdat justitie er lang (drie jaar) over deed om de zaak op zitting te krijgen en omdat de man door het faillissement van zijn bedrijf al zwaar is getroffen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Kan die rechter misschien ook het verschil tussen de champions aangeven? Behalve de prijs dan.

Of registreer je om te kunnen reageren.