Home

Achtergrond

Werkloosheid opnieuw gestegen

De werkloosheid in Nederland is in de periode van augustus tot en met oktober gestegen tot 403.000 personen.

Dat zijn er 111.000 meer dan een jaar eerder, zo maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend. Daarmee is de werkloosheid voor het eerst in drie jaar boven de 400.000 uitgekomen. Gemiddeld zat 5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zonder baan. In het afgelopen halfjaar steeg de werkloosheid met gemiddeld ongeveer 10.000 per maand, aldus het CBS.

De werkloosheid steeg in alle leeftijdsgroepen. In de leeftijdsgroep 15 tot 24 jaar was de werkloosheid met 10,8 procent het grootst. Onder de 45-plussers was de werkloosheid relatief het laagst. Onder vrouwen (5,5 procent) lag de werkloosheid hoger dan onder mannen (4,6 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.