Home

Achtergrond

Weer minder mensen op wintersport

Het aantal mensen dat deze winter de lange latten onderbindt, ligt waarschijnlijk weer lager dan het jaar ervoor. Dat voorspelt de ANWB vandaag.

In 2007 gingen nog ruim 1,1 miljoen mensen op wintersportvakantie, vorig jaar waren dat er ongeveer een miljoen en dit jaar worden het er nog geen miljoen, zo verwacht de ANWB.

De recessie is de boosdoener. "De wintersportvakantie is een relatief dure vakantie'', zegt een woordvoerder van de ANWB. "Alhoewel bijvoorbeeld Tsjechië lang niet zo prijzig is als Oostenrijk of Zwitserland.''

De ANWB denkt dat veel mensen dit jaar eerder zullen kiezen voor een weekendje weg in plaats van een weekje weg en dat ze dichter bij huis blijven. Evengoed blijft Oostenrijk de meest geliefde bestemming voor Nederlandse wintersporters, ongeveer de helft van de mensen gaat daarheen. Frankrijk staat op de tweede plaats, gevolgd door Duitsland en Zwitserland. Het relatief goedkope Tsjechië staat op een vijfde plek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.