Home

Achtergrond 1 reactie

Weer boete voor Somerense aspergeteelster

De eigenaresse van een aspergekwekerij in Someren moet de boete van 4.000 euro die ze in 2007 kreeg opgelegd voor illegale arbeid op haar bedrijf, gewoon betalen. Dat heeft de Raad van State besloten.

De aspergeteelster kreeg de boete omdat op haar bedrijf een Roemeen zonder werkvergunning aan het werk was. Ze vocht de boete in 2008 aan bij de rechtbank van Den Bosch, omdat de Roemeen niet bij haar in dienst zou zijn, maar bij een Roemeense partner.

Bovendien vindt ze dat er te weinig rekening is gehouden met haar financiële situatie. Ze heeft het afgelopen jaar boetes van bijna 130.000 euro opgelegd gekregen en de Belastingdienst dreigt met naheffingen. Volgens de teelster zijn de boetes onvermijdelijk, omdat het Centrum voor Werk en Inkomen traag werkt met de vergunningverlening. Bij de oogst wordt ze gedwongen om snel te handelen en daardoor is niet alles op tijd geregeld. Ze kreeg wegens illegale arbeid de laatste jaren 556.000 euro boete.

De rechtbank van Den Bosch verwierp het beroep, waarop de Somerense naar de Raad van State stapte. Die oordeelde ook dat de Somerense gewoon moet betalen.

Kelly Lubbers

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Je moet maar zin hebben om te ondernemen in deze dictatuur. Ik kan me niet voorstellen dat de strafmaat in verhouding staat tot het vergrijp.

Of registreer je om te kunnen reageren.