Home

Achtergrond

Week 47: markt eieren blijft positief

De markt van eieren blijft behoorlijk positief van toon. De vraag naar scharreleieren ligt nog steeds op een hoog peil en de prijzen blijven verder oplopen. Dit geldt voor vrijwel alle gewichten, met uitzondering van de lichte eieren, want deze soort zou volgens enkele pakstations wat minder in prijs oplopen.

Eigenlijk lijkt het beeld op dat van de afgelopen week, waarbij echter nu opvalt dat ook kooieieren redelijk goed gevraagd worden en dat ook hier de prijzen verder oplopen

Dit laatste houdt verband met de nu toch wel wat aantrekkende vraag van de eiproductenindustrie, waarbij men overigens maar schoorvoetend hogere prijzen accepteert.

Bij dit marktsegment zullen de voorraden nu toch wel gaan afnemen en men wordt daardoor duidelijk actiever in de zoektocht naar eieren. Doordat er nu vrijwel geen eieren meer boven de markt hangen ontkomt men bijna niet meer aan oplopende prijzen.

Het aanbod van scharreleieren lijkt wat krap te ogen, maar zoals al eerder opgemerkt wordt dit meer veroorzaakt vanwege de goede vraag, dan dat de productie achter zou blijven.

Samenvattend kan geconcludeerd worden, dat de vriendelijke markttendensen van de laatste weken onverminderd aanhouden.

(Bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.