Home

Achtergrond 2 reacties

Week 46: marktbeeld eieren positief

Het beeld op de markt van eieren blijft onverminderd positief en vriendelijk van toon. De vraag en bestellingen liggen op een hoog peil en dit geldt met name voor de vraag van eieren uit Duitsland.

Het tekort aan scharreleieren i.v.m. de omschakeling bij onze oosterburen is zoals bekend de belangrijkste oorzaak en ingewijden verwachten dat deze situatie nog wel even aanhoudt.

Vanwege de bijzonder goede vraag van de retailers lopen ook de prijzen van de eieren weer verder op, maar de sterke prijsstijging die de afgelopen weken zichtbaar was, vlakt nu wel wat af.

De eiproductenindustrie heeft duidelijk moeite met het prijspeil, want men koopt enkel het hoognodige. De vraag naar verwerkte eieren zal nu echter i.v.m. de aankomende Kerst gaan aantrekken en dan zullen mogelijke voorraden snel inkrimpen.

Het aanbod van eieren oogt volgens de pakstations zeker niet overdadig, maar het is al eerder gemeld, dat dit meer veroorzaakt wordt door de bijzonder goede vraag, dan dat er minder geproduceerd zou worden. Duidelijk is in ieder geval, dat er zeker geen grote hoeveelheden eieren boven de markt blijven hangen.

(Bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  dit is toch wel heel erg triest,of dat er ook maar 1 ei boven de markt blijft hangen.

 • no-profile-image

  piet

  i.v.m. de goede prijs aan de verkoop kant zullen we ons nu natuurlijk aan de contrakten houden dat hebben we een paar jaar geleden niet gedaan maar hebben daar zo'n kommentaar op gekregen dat we dat nu wel gaan doen.
  groetjes

Of registreer je om te kunnen reageren.