Home

Achtergrond 7 reacties

Wageningen UR: niet betrokken bij project Van Bakel

Wageningen Universiteit en Researchcentrum is als organisatie niet betrokken bij een zuivelproject dat de Van Bakel Groep met anderen wil opzetten in India.

Dat zegt een woordvoerder van de Raad van Bestuur van Wageningen UR. Van Bakel heeft in de VS een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Nova Lait LLC, waarmee nieuwe melkveebedrijven in India zouden moeten worden opgezet. "Doel is om binnen zeven en tien jaar marktleider te worden in de wereld op het gebied van melkproductie en vermarkting", aldus Willy van Bakel in weekblad Boerderij. In het bijzijn van de Indiase minister-president Manmohan Singh zou een verklaring ondertekend worden met ondermeer de organisatie Dave, waarin Wageningen UR betrokken zou zijn. Een woordvoerder van Wageningen UR zegt daarover echter dat deze "op geen enkel officieel niveau bij dit initiatief zijn betrokken".

Wageningen UR is via Alterra wel betrokken bij andere projecten in India, gericht op het ontwikkelen van agroproductieparken. Die projecten hebben ook geen relatie met de Van Bakel Groep.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Melkveehouder, de WUR kwam 10 jaar terug ook nog uit de koker van zekere Cees Veerman. Alles wat er onder de WUR valt is inherent louche en onbetrouwbaar. Snappez vous?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ik heb wel moeite met dit politiek correct geleuter van de woordvoerder dat WUR "op geen enkel officieel niveau bij dit initiatief zijn betrokken".
  Als ze nou zeggen op geen énkel niveau, dan zou het nog geloofwaardig kunnen overkomen.

 • no-profile-image

  Hörd

  Waar moet je met de afgemolken koeien heen in India? Mag je die daar eigenlijk wel slachten?

 • no-profile-image

  herkauwer

  Holy cow, nee zeg. Daar hebben ze bij bij Van Bakel vast niet over nagedacht. Straks lopen er nét zoveel afgemolken koeien in India rond als hongerende Hindoes!

 • no-profile-image

  dier

  Van de week bleek, dat de hindoes wel raad weten met koeien.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  C'est pas un peu.

 • no-profile-image

  gekke driek

  WUR en van Bakel kennen elkaar al langer . Dit als concurent op de landbouwgrond markt in de Peel.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.