Home

Achtergrond

WTO bekijkt illegaal handelen bij bankredding

Wereldhandelsorganisatie WTO onderzoekt of landen internationale handelsregels hebben overtreden bij de redding van hun banken. Dit zei directeur-generaal Pascal Lamy van de WTO zondag in de Britse krant The Sunday Telegraph.

Lamy gaat kijken of landen bij de reddingsacties protectionistische voorwaarden hebben opgelegd aan de banken. Hij noemde in het bijzonder de eis dat een bank extra geld moet uitlenen in zijn thuismarkt.

In Nederland is iets dergelijks gebeurd bij bank en verzekeraar ING. In januari kreeg ING een staatsgarantie voor verliezen op Amerikaanse probleemhypotheken. Daarbij is afgesproken dat ING "25 miljard euro extra krediet'' verleent aan consumenten en bedrijven in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.