Home

Achtergrond 6 reacties

WFP doet oproep honger te beëindigen

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties roept burgers wereldwijd op tot het storten van een euro per week om te helpen de honger in de wereld te bestrijden.

De organisatie lanceerde vandaag de internetcampagne 'Een miljard voor een miljard' aan de vooravond van de Wereldvoedseltop in Rome, die maandag begint.

Het doel van de campagne is om een miljard mensen een euro per week te laten storten, wat genoeg zou zijn om een einde te maken aan de honger in de wereld. "We hebben voor het eerst meer dan een miljard mensen die honger lijden'', aldus WFP-directeur Josette Sheeran. "En door de financiële druk op regeringen wegens de economische crisis, roepen we de burgers direct op het probleem op te lossen.'' Het is de eerste keer dat WFP zo'n oproep doet, aangezien de hulporganisatie vooral fondsen ontvangt van regeringen.

WFP biedt voedselhulp bij onder meer tien noodsituaties wereldwijd, waaronder de droogte in de Hoorn van Afrika en het conflict in het noorden van Pakistan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Leen zo is het. Bij ons verscheurt het OM doodleuk duizenden vonnissen en sluit justitie gevangenissen bij de vleet, terwijl de EU alle binnen- en buitendeuren wagenwijd open heeft gezet en criminelen en subversieven in en uit lopen. Laten we daarmee eerst maar eens orde op zaken stellen voordat we doorgaan met het gratis strooien van mondiaal universeelvoer! Leuk dat jij het tegenover Juvenalis over het CDA hebt, dat hij niet eens noemt! Er staan daarover rake dingen in het Forum "CDA is Natura 2000 helemaal beu". Boeiend leesvoer voor kiezers die een stemadvies zoeken!

 • no-profile-image

  gert

  Doe eerst eens wat aan de corruptie en dictatuur in die arme landen,dat is een groot struikelblok bij voedselhulp

 • no-profile-image

  kees

  Hé, da's een idee, CDA? Néé!

 • no-profile-image

  Jan

  Mugabe is erg onder de indruk !

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Letterlijk alle ellende in de wereld is veroorzaakt door onze westerse uitbuiting en bemoeizucht. Daardoor zijn er nu al 7 miljard mensen op de aarde en staan de planeet en de gehele mensheid aan de vooravond van vreselijke rampen, die zich overigens al op veel plaatsen aan het voltrekken zijn. Wie meent dat voedselhulpprogramma's menselijk en barmhartig zijn die sluit welbewust de ogen voor het feit dat zij alleen maar voor nog grotere rampen zullen zorgen. Want iedere extra korrel rijst voorkomt in een derde wereldland weliswaar een sterfgeval, maar zorgt meteen weer voor de geboorte van minstens één nieuwe wereldburger!En dat is de WET van BEHOUD van ELLENDE ten voeten uit! Wij moeten dus eens heel gauw afleren om ons overal mee te bemoeien. Want er is hier in het westen ook nog wel wat orde op zaken te stellen! (Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2009)

 • no-profile-image

  Leen

  Juvenalis, je stemt vast geen CDA. Je hebt 100% gelijk. Ons defensieapparaat stelt orde op zaken in Afganistan en Justitie laat hier alle boeven lopen. Dat is maar een voorbeeldje van onze "bijdrage" aan de internationale gemeenschap.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.