Home

Achtergrond 4 reacties

Vrouw vast voor vrijlaten nertsen

De 33-jarige vrouw die vorige week werd aangehouden tijdens een actie van dierenrechtenactivisten bij een nertsenfokker in het Gelderse Barchem, blijft voorlopig vastzitten.

Dat heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vandaag bepaald, aldus het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM verdenkt de vrouw van vernieling en van het wegmaken van dieren. De maximum celstraf daarvoor is twee jaar. De nationale recherche is nog op zoek naar de andere activisten.

De politie hield de vrouw in de nacht van woensdag op donderdag aan. Volgens het OM vernielde een onbekend aantal activisten honderden hokken van de fokkerij in Barchem. Daardoor ontsnapten ongeveer vijfduizend nertsen. De opgepakte vrouw heeft de Duitse nationaliteit, maar woont in Hilversum.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Prima dat er in ieder geval één van de daders is opgepakt. Dit soort acties zijn niet alleen misdadig tegenover gedupeerden, maar zorgen juist voor niet te overzien dierenleed. Willem, we leven hier gelukkig niet in een foltermaatschappij maar van mij mag de strafmaat voor dit soort terreur best flink omhoog.

 • no-profile-image

  willem

  Duimschroeven aandraaien, dan worden de andere activisten ook wel bekend.

 • no-profile-image

  dier

  Is ze nou gek geworden om zoiets te doen ? Wat lost dit nou op en het is ok zeer dieronvriendelijk. Deze dieren worden zeer gestressed hierdoor en redden zich niet en worden goedschiks of kwaadschiks weer gevangen.

 • no-profile-image

  tuig in de bak

  he he eindelijk wordt dat tuig eens aangepakt min 2 jaar in voor arest dan hoeven we geen onnodige proceskosten te maken

Of registreer je om te kunnen reageren.