Home

Achtergrond

Voorzichtig herstel productie Duitse leghennensector

De productie in de leghennenhouderij in Duitsland begint weer aan te trekken.

Dat gelooft landbouwmarktbureau AMI. Uitgaande van de broederijstatistieken zoals die worden opgesteld door Destatis werden in september een kleine 15 procent meer eieren in de broedmachines gelegd dan in dezelfde maand vorig jaar.

September brengt daarmee een trendbreuk. Over de eerste negen maanden als geheel heeft zich namelijk een duidelijke daling voorgedaan. In totaal werden in die periode een kleine 30,5 miljoen leghennenkuikens uitgebroed.

Dat was ruim 6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De daling heeft te maken met het naderende kooiverbod. In Duitsland gaat dat volgend jaar in en boeren schakelen dit jaar om. De productie viel daardoor grotendeels deel stil.

Of registreer je om te kunnen reageren.