Home

Achtergrond

Vooruitzichten hbo'ers het beste

Een afgeronde hbo-opleiding biedt in deze tijd jongeren de beste kansen op de arbeidsmarkt.

Voor ongeschoolde jongeren blijven de vooruitzichten tot 2014 slecht. Maar ook voor academici en dan vooral degenen die een wetenschappelijke opleiding techniek, economie en recht volgen, zijn de perspectieven maar matig. De minder goede uitgangspositie voor academici komt onder meer doordat universitaire opleidingen de laatste jaren erg populair zijn geworden.

Dat blijkt uit het rapport "De arbeidsmarkt naar opleiding en beroep tot 2014'' van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht. De economische crisis pakt op de opleidingniveaus anders uit, zo concludeerden de onderzoekers. Binnen veel beroepen neemt de vraag naar hoger opgeleiden toe ten koste van lager opgeleiden. Veel hoger opgeleiden en ook ongeschoolden werken echter in sectoren die het hardst getroffen worden door de crisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.