Home

Achtergrond 6 reacties

Vlekziekte opgedoken bij pluimvee in Gelderse Vallei

Naast de acute snot en uitbraken van salmonella Gallinarum is er nu ook vlekziekte opgedoken op een pluimveebedrijf in de Gelderse Vallei.

Dat meldt dierenarts Teun Fabri van de Gezondheidsdienst voor Dieren. Vlekziekte is een bacteriële infectie die flinke sterfte kan veroorzaken onder het pluimvee. Volgens Fabri kan de uitval oplopen tot 20 à 30 procent.

Vlekziekte werd vorige winter gevonden op acht bedrijven in dezelfde regio. Volgens Fabri houdt de ziektekiem zich schuil in modder. Ook ongedierte kan de bacterie verspreiden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bevlekte

  de heer teun fabri heeft wel erg veel te melden de laatste tijd.

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Een kip die bevlekt ontvangen was, zat dagelijks in zak en as, zij plenkte daar dan menig traan, om het verscheiden van haar haan, die er dus ook was ingetuind, en preventief werd opgeruimd.

 • no-profile-image

  spotvogel

  O Barneveld, o Barneveld, wat zijn uw kippen uitgeteld, als 's ochtends vroeg de stal crepeert dan wordt er weer een les geleerd, o Barneveld, o Barneveld, hoe lang duurt dit nog voort?

 • no-profile-image

  kipetje

  ut zal toch niet aan die bio of die freiland liggen want dat is toch zo mooi alemaal de kippetjes buiten leuk leuk leuk en dat ze met bosjes kapot vallen moet je niet door vertellen want dan gaat het leuke eraf

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Die ziekten ontstaan allemaal door degeneratie, het massaal opbossen van levende dieren, het heen en weer slepen van dierlijk materiaal, het komen en gaan van toeleveranciers enzovoorts. En als het weer eens uit de klauwen loopt dan worden er altijd zondebokken gezocht. Want de hand gaat nooit in de eigen boezem bij die kippenborsten.

 • no-profile-image

  kip

  Ja, reken maar dat die Barnevelders verstand hebben van kippen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.