Home

Achtergrond 7 reacties

Vion: sterkere lobby voor mestproblematiek nodig

De primaire sector en de agribusiness moeten zich samen hard maken om de mest- en mineralenproblematiek het hoofd te bieden.

Dat zei Paul Janssen, directeur publieke zaken van Vion vandaag op de coöperatiedag die de Nationale Coöperatieve Raad organiseerde.
"De CO2-voetafdruk is belangrijk, maar het is vooral dit hoofdpijndossier dat de komende vijf jaar de toekomst van onze landbouw op het spel zet. De lobby moet harder."

Janssen werkt met het Nederlands Agribusiness Forum (NAF) aan coördinatie van duurzaamheidsinitiatieven binnen de sector. De NAF telt zowel coöperatieve leden als niet-coöperatieve firma’s. "Duurzaamheid is een essentiële voorwaarde voor het voortbestaan van je bedrijf. Daarom moet de lobby duidelijker en eenduidiger worden aangezet."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Me dunkt dat ZLTO zat lobbyt voor VION!!!

 • no-profile-image

  ondernemer

  Gaat vion nattigheid voelen??? Moet hij in de toekomst door het verdwijnen van de varkenshouderij in nederland aan duurdere varkens zien te komen.

 • no-profile-image

  duurzaam

  Als VION duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, moet ze eerst eens stoppen met het kopen/verkopen van varkens/vlees onder de kostprijs. Pas daarna praten we verder.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Schoenmaker houdt je bij je leest. Vion ga eens een fatsoenlijke prijs uitbetalen. Laat de slaapmutsen van lto overgaan voor pro landbouwlobby.

 • no-profile-image

  happy

  Helemaal mee eens. Hoe kunnen wij duurzaam worden als VION de ondernemers contant een te lage prijs uitbetaald....

 • no-profile-image

  varkens

  Vraag me af wat de VION hier mee moet, volgensmij zijn zij toch vleesverwerkers.......laat ze zelf eerst maar eens een studie doen om ons een fatsoenlijk prijs te betalen ipv. zich over de mest en Co2 problematiek na te denken.......daar zijn weer zat andere profiteurs voor om daar hun mening over te geven

 • no-profile-image

  Han

  Als ik het goed begrijp wil de heer Janssen een lobby opzetten om de mineralen en CO2 productie te gedogen en het milieu nog meer te belasten door de productie van o.a. varkensvlees waar geen mens op wacht gezien de prijs die hij kan maken voor het product. iedere vlees producent zwicht onder het juk van hoge kosten en lage prijzen.
  Boeren trek u terug uit de race om MEER en begin een race om BETER (prijzen, imago, mineralen balans etc.) dan kunt u een betere prijs verwachten. De huidige race zult u nooit winnen, er lopen valsspelers rond, die denken niet aan dierwelzijn mineralen balansen etc. Zij denken alleen aan GELD verdienen. U zult samen met de consument de strijd moeten winnen door gezamelijke doelen te formuleren.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.