Home

Achtergrond

Verzekerde betaalt tandarts liever zelf

Nederlanders kiezen er in 2010 liever voor hun tandartsrekening zelf te betalen dan daarvoor een aanvullende zorgverzekering te nemen.

Volgens vergelijkingssite ZorgKiezer.nl overweegt een op de drie Nederlanders om over te stappen naar een basisverzekering zonder aanvullende dekking. Dat blijkt uit een analyse van de vergelijkingen die verzekerden op de site hebben gedaan.

"Op de site kun je aangeven welke dekking je wenst. Op basis daarvan wordt een premieberekening gemaakt. Daaruit blijkt dat mensen de fysiotherapeut of tandartsrekening liever zelf betalen dan dat ze daarvoor een aanvullende verzekering nemen'', aldus een woordvoerder van Zorgkiezer.nl. "Nu heeft nog 90 procent van de Nederlanders een aanvullende verzekering voor bijvoorbeeld de fysiotherapeut.''

"Wanneer iemand tweemaal per jaar de tandarts bezoekt om het gebit te laten controleren en reinigen, bespaart hij al gauw 60 euro per jaar.'' De vergelijkingssite noemt de cijfers "schokkend.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.