Home

Achtergrond

Verschil gezondheid tussen arm en rijk is nog te groot

Het kabinet moet duidelijk maken hoeveel het verschil in gezondheid tussen arme en rijke mensen moet worden verkleind.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) neemt wel allerlei maatregelen om arme mensen gezonder te laten leven, maar er zit nog te weinig lijn in, en het is nog onduidelijk wat dit gaat opleveren. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer, bleek donderdag tijdens overleg met de minister.

De Tweede Kamer prees wel de analyse van het kabinet over de gezondheidsverschillen tussen mensen die het goed hebben en Nederlanders, vaak van buitenlandse afkomst, die het wat minder breed hebben. Maar het CDA zei teleurgesteld te zijn dat concrete doelen ontbreken.

PvdA'er Khadija Arib had het over vaagheid en vrijblijvendheid. Er zijn wel veel projecten, maar de resultaten zijn niet altijd duidelijk. De SP stelde voor om in 2020 de gezondheidsverschillen met een vijfde te hebben teruggebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.