Home

Achtergrond

Verkoop Frans Entremont stuit op obstakels

Franse melkveehouders willen dat het grootste kaasbedrijf van het land, Lactalis, alsnog een bod mag uitbrengen op concurrent Entremont Alliance.

Entremont is nu in exclusieve onderhandelingen verwikkeld met de mega-coöperatie Sodiaal maar de 6.000 aangesloten melkveehouders denken dat dat voor hen mogelijk niet de beste oplossing is.

De Franse minister van landbouw Bruno Le Maire kondigde aan het eind van de zomer aan dat Sodiaal het noodlijdende Entremont grotendeels zou overnemen van de Belgische miljardair Albert Frère. De bedoeling was de onderhandelingen voor de jaarwisseling af te ronden maar er is een forse vertraging opgetreden.

De aan Entremont leverende melkveehouders willen ook dat een concurrerend bod op Entremont door Lactalis wordt toegelaten. Ze zijn het er niet mee eens dat ze een eenmalige heffing zouden moeten betalen om de herstructurering van Entremont te betalen. Daarnaast wil Sodiaal dat de boeren ook een belang in de nieuwe onderneming nemen, waarvoor ze 15.000 euro – uit te smeren over zeven jaar – zouden moeten neertellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.