Home

Achtergrond

Verhagen: tijd voor sancties Iran komt dichterbij

"Het moment om sancties tegen Iran in te voeren komt dichterbij.''

Dat zei minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag na afloop van de ministerraad. Hij zal de kwestie de komende week met zijn collega's bespreken.

Het Westen vreest dat Iran werkt aan kernwapens. Mede op initiatief van Nederland werkt de Europese Unie aan een pakket van maatregelen, zodat die ingezet kunnen worden als de onlangs ingezette dialoog met het land niet voldoende oplevert. Verhagen vindt dat voor het eind van het jaar duidelijk moet zijn dat die dialoog werkelijk leidt tot resultaten.

Vrijdag nam de atoomwaakhond van de Verenigde Naties IAEA een resolutie aan die Iran veroordeelt voor het heimelijk ontwikkelen van een faciliteit voor uraniumverrijking. Verhagen noemde dat "zeer zorgelijk'' en sprak van een ,,oncoöperatieve'' opstelling van Iran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.