Home

Achtergrond

Verdachte miljoenenclaim stroomstoring vast

De 44-jarige man uit het Gelderse Nieuwaal die woensdag is opgepakt voor mogelijke fraude met een schadeclaim na de grote stroomstoring in de Bommelerwaard, is voor de komende twee weken in bewaring gesteld.

Zijn 33-jarige medeverdachte is donderdag vrijgelaten, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem vandaag.

De orchideeënkweker wordt ervan verdacht ten onrechte een schadeclaim van 2 miljoen euro te hebben ingediend na de stroomstoring. Het bedrijf heeft de helft daarvan al als voorschot van het ministerie van Defensie ontvangen.

In december 2007 vloog een Apachehelikopter van Defensie tegen een hoogspanningskabel bij Hurwenen langs de Waal met als gevolg een dagenlange stroomstoring in de Bommelerwaard. Na afloop daarvan dienden particulieren en bedrijven claims in bij het ministerie van Defensie.

De tuinder wordt bovendien verdacht van het witwassen van 60.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.