Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg pleit bij FAO voor Groene Revolutie

Minister Gerda Verburg van Landbouw heeft vandaag op de VN-Voedseltop in Rome gepleit voor een 'Groene Revolutie' vooral in Afrika.

"We moeten meer investeren in duurzame landbouw en nieuwe technologie, waarbij de klimaatverandering in het oog wordt gehouden'', aldus Verburg. "Daarom is het belangrijk dat ook volgende maand op de Klimaatconferentie in Kopenhagen landbouw hoog op de agenda staat.''

Verburg ziet een rol weggelegd voor Nederland als kennisland bij het zoeken naar nieuwe technologieën die in de landbouw gebruikt kunnen worden: "Om de honger in de wereld te stoppen, is niet alleen geld nodig. Ook kennis kan een goede bijdrage leveren. Onze Landbouwuniversiteit in Wageningen heeft wat dat betreft veel kennis in huis, waar andere landen gebruik van kunnen maken.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Nieuwe technologieen in een ontwikkelingsland,kretologie van Verburg ,leer ze eerst maar eens gewoon schoffelen

Of registreer je om te kunnen reageren.