Home

Achtergrond

Verburg ontvangt petitie over Greenport Bollenstreek

Landbouwminister Gerda Verburg heeft tijdens het CDA-partijcongres uit handen van CDA-lijsttrekker in Noordwijk Jan de Ridder een petitie in ontvangst genomen over de zorg die er heerst over de toekomst van de Greenport.

De petitie is volgens De Ridder een noodkreet en een reactie op het rapport van de Grontmij, waarin men lijkt aan te sturen op het verplaatsen van de bollensector naar Noord-Holland. "En dat mag niet gebeuren," aldus De Ridder.

"Nog niet zo heel lang geleden spoorde u – met passie! – de gemeenten uit de Duin- en Bollenstreek aan, om toch vooral door te gaan met het oprichten van de Greenport Duin- en Bollenstreek. Daarmee, zo onderschreef ook u, kunnen de deelnemende gemeenten de bloem- en bollensector vitaal houden, het 'glas' waar nodig opruimen en de streek mooier en sterker maken. Uw onlangs in Noordwijk gehouden pleidooi hieromtrent werd met applaus ontvangen. Zeker ook door het CDA in de Bollenstreek. Mede namens de fractie van het CDA in de Provinciale Staten, CDA Teylingen, Hillegom, en vele anderen wil CDA Noordwijk u vragen: neemt u uw eigen pleidooi alstublieft ter harte. Het CDA zal altijd strijden voor de bollensector. Wij willen geen Bollenstad. Dus hebben we ook uw hulp nodig. Professionele organisaties zullen de komende tijd aan u voorrekenen dat het uitplaatsen van de bollenteelt uit Zuid-Holland, uit de Bollenstreek een hele verkeerde zaak is."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.