Home

Achtergrond

Verburg ontkent bestaan LNV-teams die jagen op grond

Het Rijk zet geen 'aanjaagteams' in om zoveel mogelijk grond voor terreinbeherende organisaties te kopen, om te zorgen dat deze niet in handen van particulieren komt.

Dat zou ook onaanvaardbaar zijn. Dat antwoordt LNV-minister Gerda Verburg op vragen van de Kamer. Het Agrarisch Dagblad berichtte gisteren over dergelijke teams, op grond van documenten die de Vereniging Gelijkberechtiging Grondbezitters (VGG) van het ministerie had losgekregen.

De gelijkberechtiging van particuliere grondeigenaren en terreinbeherende organisaties is vastgelegd in de zogenoemde Verklaring van Linschoten, die erop is gericht om particulier natuurbeheer een impuls te geven.

Verburg zegt een concept-subsidieregeling voor grondaankoop voor natuurontwikkeling voor goedkeuring naar de Europese Commissie te hebben gestuurd. Deze regeling maakt geen onderscheid naar (soort) grondeigenaar. Verburg wil de regeling volgende maand officieel in Brussel aanmelden om de EU-staatssteuntoets te ondergaan.

Lees ook: Rijk jaagt op natuurgrond

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.