Home

Achtergrond 2 reacties

Verburg nu toch weer voor handhaven nultolerantie

De nultolerantie voor niet toegelaten transgene bestanddelen in levensmiddelen en veevoer moet gehandhaafd blijven.

Dat zei minister Gerda Verburg (LNV) vanochtend in een debat met de Kamer. De uitspraak is opmerkelijk, omdat Verburg eerder verschillende malen heeft gepleit voor het verlaten van de nultolerantie. Anderzijds heeft ze zich ook wel eens uitgesproken voor het handhaven ervan. Al met al is nu volslagen onduidelijk waar de minister in dezen staat.

Verburg voegde vanochtend toe dat zij het meer wil zoeken in 'technische oplossingen', zonder nader aan te duiden wat die zijn. Vermoedelijk doelt de minister hierbij op een sneller toelatingsprocedure voor transgene varianten en producten en op versoepeling van het diermeelverbod.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    Zoals ik al eens eerder op dit forum heb gemeld een zeer zwakke minister de slechtste van de laatste 10 jaar en wordt nu weer bevestigd.

  • no-profile-image

    geen boer

    ze kan het niet helpen; ze is gewoon te licht. Probeert kordaat over te komen, maar blijft onzeker en schiet tekort wanneer het erop aan komt. Niet de enige in het kabinet trouwens hoor; vandaar al die buiten-budget auto's die met de knulligste smoesjes aangerukt worden, óók bij LNV. Deze week naar Rome geweest voor de FAO, zaterdag weer naar Portugal voor een of ander lulpraatje voor een of andere VN commissie. Dat soort 'werk' ligt haar beter dan consistent landbouwbeleid te maken waarbij ze publiekelijk en ondubbelzinnig kiest en pal staat voor de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.