Home

Achtergrond 1 reactie

Verburg krijgt 10.500 protestmails tegen 'foute' soja

Minister Gerda Verburg (LNV) krijgt morgen 10.500 protestmails aangeboden tegen genetisch veranderde soja.

Nederland wordt daarin opgeroepen geen geld meer beschikbaar te stellen voor de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS).

De RTRS is een internationaal platform, waarin wordt getracht duurzame criteria voor de sojateelt op te stellen. In de RTRS zijn internationale veevoerbedrijven, maar ook organisaties van (lokale) boeren en milieuorganisaties vertegenwoordigd. De Nederlandse regering is waarnemer.

Volgens tegenstanders wordt de RTRS alleen maar gebruikt om 'foute' soja van een 'groen' etiketje te voorzien.

In Scheveningen vindt morgen een internationaal congres plaats over genetische verandering van gewassen. Verburg is gastvrouw van het congres. De minister hoopt dat het congres leidt tot een doorbraak op het gentech-dossier, dat al jaren vastzit; voor- en tegenstanders houden elkaar in de klem.

De protestmails zijn een actie van La Soja Mata ('soja doodt'), een project dat onder meer gesteund wordt door milieuorganisatie ASeed Europe. Het project richt zich met name tegen trangene RoundupReady soja, die wordt geteeld in Zuid-Amerika.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    cp gifsoja

    Veel meer info vind je op de website <>

Of registreer je om te kunnen reageren.