Home

Achtergrond 7 reacties

Verburg heeft ambities maar is geen kandidaat

"Ik heb ambities, maar ik ben geen kandidaat".

Dat zei minister Gerda Verburg (LNV) vanmorgen in de Tweede Kamer over een mogelijk vertrek naar Brussel. Met deze cryptische uitspraak reageerde Verburg op een vraag van Kamerlid Hugo Polderman (SP) of zij beschikbaar is als de nieuwe landbouwcommissaris in Brussel. Polderman stelde de vraag in een Kameroverleg met de minister over Europese landbouwonderwerpen. Aanleiding was de opmerking van premier Balkenende gisteravond dat er meerdere vrouwen voorkomen op zijn lijstje van Nederlandse kandidaten voor de Europese Commissie.

De naam van Verburg circuleert al langer voor de landbouwpost. Vrouwen maken extra kans omdat er tot nu toe weinig vrouwelijke kanshebbers worden genoemd. Verburg weigerde verdere toelichting op haar uitspraak over ambities en kandidatuur.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geen boer

  mensen kijk toch eens naar haar CV; ze is al veel te licht voor de huidige ministerspost, laat staan voor eurocommissaris. Past wél in het huidige kabinet; vrijwel niemand heeft ondernemers- of commerciele ervaring. Teveel mooiebaantjesmenschen die niet weten wat het is elke maand salarissen en de bank te moeten betalen. Daar plukt BV Nederland nu en de komende jaren de wrange vruchten van. Nee ik denk dat iets bij de Wereldbank, VN of FAO (hoe was't in Rome?) meer voor haar kleinkaliber is.

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Lijkt me echt iets voor Antoon Vermeer

 • no-profile-image

  JPB

  Ik zie liever onze oud-minister van landbouw Veerman een functie bekleden in Brussel. Denk dat we met hem een betere kandidaat naar voren schuiven dan met mevrouw Verburg.
  Als minister is ze ook absoluut niet mijn favoriet. Ze is helemaal niet onze voorvechtster, kijk bijvoorbeeld hoe ze in het verleden weinig haar best deed om met spoed de toeslagen te betalen. Of een komma of een niet ingevuld hokje waarvan ze misbruik maakte om maar niet te hoeven uitkeren. BAH. En zich dan weer verschuilen achter regels die door Brussel gesteld zijn.
  Zo snel als mogelijk landelijke verkiezingen en een nieuwe regering die er weer vol tegenaan gaat. De huidige bestuurders hebben het drukker met hun huid duur verkopen en baantjes jagen dan met knopen doorhakken en in de bres springen voor de sectoren waar ze voor staan.

 • no-profile-image

  Edel Schwein

  Die Gert. Altijd is ie weer bang dat hij benadeeld wordt. Wat een angst Haas......

 • no-profile-image

  gert

  Aan Veerman hebben we de 162 Natura 2000 gebieden te danken,,hij is nu voorzitter van Natuurmonumenten.Dan kan de landbouw in Nederland wel de biezen pakken

 • no-profile-image

  jan

  Een prima idee om haar weg te promoveren.Dat zal voor de nederlandse agrarische sector een zegen zijn dat deze ondermaatse minister het veld ruimd.

 • no-profile-image

  Leen

  Asjeblieft geen draaikonten en overlopers uit het CDA. Laat ze maar een Duitser of een Fransman nemen. Die maken zich nog hard voor de landbouw.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.