Home

Achtergrond 6 reacties

'Verburg draalt bij oplossing voor Natura 2000'

LNV-minister Gerda Verburg blijft in gebreke bij het vinden van een oplossing voor de problemen rond Natura 2000.

Ze gaat er veel te makkelijk van uit dat het allemaal wel goed komt. Dat zegt Kamerlid Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD). Snijder zelf heeft grote twijfels of de beheerplannen voor de Natura 2000-gebieden op tijd af zijn én breed gedragen zullen worden.

Een gesprek met een delegatie van de Twentse gemeente Dinkelland, gisteren op bezoek in de Kamer, sterkt Snijder in haar opvatting. De gemeente, die zes Natura 2000-gebieden binnen haar grenzen telt, zit totaal op slot, aldus burgemeester Cazemier en wethouder Kleissen.

Ze willen dat de gemeente een proefstatus krijgt, in het kader van de versoepeling van de Natuurbeschermingswet, die minister Verburg heeft aangekondigd. De versoepeling is deel van de Crisis- en herstelwet, waarmee het kabinet uitvoering van (bouw) projecten wil versnellen.

Verburg wil vooral regelen dat voor bestaand gebruik geen vergunning nodig is, en dat uitbreiding van veebedrijven kan, als de stikstofemissie maar niet stijgt. Het congres van haar eigen CDA sprak ook al zijn onvrede uit over de voortgang bij Natura 2000.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Verburg gaf de boeren weer een beetje hoop op het CDA congres ,maar dat is een zoethoudertje

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Verburg kan laten zien of het CDA haar boerenstemmers nog waard is ,of dat ze de boeren nog een trap in de rug geeft, net zoals haar voorganger Cees Veerman

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Verburg moet eens op bezoek bij CDA-partijgenoot Eurlings. De man van de heilige koe die beschermd moet worden. Eurlings draait met nieuwe wetgeving de bewijslast gewoon om door de invoering van het tracé-besluit. Toch gek hè, één CDA, en twee verschillende manieren van benaderen van de schadelijke gevolgen van de stikstofuitstoot. Bij de gewone koe moet de boer bewijzen dat het niet schadelijk is, en bij de heilige koe moeten tegenstanders aantonen dat het niet schadelijk is. Is Eurlings nou slimmer dan Verburg, of is de landbouw voor het CDA toch niet meer zo belangrijk?

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  Melkveehouder, ik leg het even uit. Het CDA meet altijd met zovéél maten als het haar zélf uitkomt. En om het daarbij onoverzichtelijk te houden worden als meeteenheden duimen, voeten, roeden, morgens en vadems gebruikt. Daarom trekken die CDA politici ook altijd van duie rare bekken als hen op de persoon af naar de waarheid gevraagd wordt. Want ze zijn vergeten wat dat ook alweer is!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Nee Gert, dat was een ZOETHOUTERTJE. Gerda leerde in Zwammerdam dat het leven een pijp kaneel is maar had zelf geen zin in een zuurstok. Wat kun je nou van zo'n pruimenjampot verwachten? Als ik jou was dan keilde ik dat hele geleiglibberige CDA in de glasbak. Want die scherven brengen pas écht geluk!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Correctie op vorig bericht; bij de heilige koe moeten tegenstanders aantonen dat het wél schadelijk is. Ter aanvulling; het gaat in beide gevallen om de schadelijke invloed op natura 2000 gebieden. Begrijpt u het nog?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.