Home

Achtergrond 4 reacties

Verburg: aanpassing percelen gebeurt zorgvuldig

Aanpassingen van de perceelsregistratie doet de Dienst Regelingen "met de grootst mogelijke zorgvuldigheid".

Met die opmerkingen poogde minister Verburg de onrust te sussen die is ontstaan door veranderingen die DR aanbrengt in de perceelsregistratie. In een overleg in de Tweede Kamer vanochtend brachten meerdere Kamerleden die onrust naar voren. PvdA-Kamerlid Jacobi zei dat boeren haar "gigantische verschillen" hadden gemeld. "Wel tot vijftig procent". Volgens haar collega Snijder (VVD) zou Nederland daardoor nu 50.000 hectare minder landbouwgrond hebben.

Herziening van de perceelsregistratie is nodig omdat nieuwe waarnemingen vanuit de lucht vaak nauwkeuriger zijn dan de kadastrale registraties. Nederland heeft vanuit Brussel de opdracht gekregen de bestaande registraties met moderne hulpmiddelen te controleren. Volgens Verburg gebeurt dat zeer nauwkeurig. Zij kon niet zeggen hoe groot de verschillen zijn. Ze adviseerde iedere boer via "mijn dossier" op het LNV-loket te controleren of zijn eigen percelen correct geregistreerd staan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerin mid

  Weer zo'n zet om de boeren te korten op hum imkomen, door minder hectares ook minder toeslagrechten

 • no-profile-image

  boerke

  Had ook al een perceel dat kleiner gemaakt is als de kadastrale maten die hier door hoekstenen die er nog steeds staan worden aangegeven. Mag een onafhankelijk bureau laten meten om dezelfde en werkelijke oppervlakte te houden bij mijn aangiftes.
  Hoezo regelingen eenvoudiger en kostenvriendelijker maken voor het bedrijfsleven. Veel beloven en het omgekeerde doen bij bedrijven die notabene niet kostendekkend zijn!!
  CDA minister notabene!!

 • no-profile-image

  de boer

  kaa.i.d controle 2 maanden geleden gehad nu gekeken in mijn dossier van lnv 2 stukken land gekort totaal 0.78. a.i.d. gebeld snapt er ook niets van heeft de juise maten (gps) doorgegeven aan lnv.
  ze jagen de boeren weer op onkosten , je moet het kadaster weer vragen om gelijk te krijgen wie betaald dat ik vind de verliezer., dan heeft de controle van de a.i.d. ook geen zin meer, waar zijn we toch mee bezig.

  weer een boerin die er weer achter aan moet

 • no-profile-image

  Leen

  Teken je digitale kaartje maar in. Op de gok, want een schaalaanduiding in meters ontbreekt volledig. Wat een amateurisme bij LNV. Behalve kosten van ambtelijk meten krijgen we nog kosten van fosfaatmonstering indien je niet te weinig wilt aanvoeren om je afvoer te compenseren. Boer is géén "vrij" beroep meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.