Home

Achtergrond

Verantwoord ondernemen moet in jaarverslag

Bedrijven moeten in jaarverslagen over 2010 en later ook verslag doen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) maakte dat dinsdag bekend. Heemskerk vindt de aanpassing van de zogeheten richtlijn 400, waarin wordt aangegeven wat in jaarverslagen moet staan, een belangrijke stap. "Het Nederlandse bedrijfsleven loopt internationaal vaak voorop met duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door te laten zien wat je doet kunnen bedrijven zich onderscheiden en draagvlak creëren voor hun export en internationale handel.''

Volgens hem draagt dat bij aan een breed draagvlak voor ondernemerschap in Nederland en daarbuiten. "Uiteindelijk is dat juist hetgeen waar iedereen van profiteert.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.