Home

Achtergrond 2 reacties

Vegetarisch eerste staatsdiner in Witte Huis

De Amerikaanse president Barack Obama organiseert gisteren het eerste staatsdiner in het Witte Huis sinds zijn inauguratie als president op 20 januari.

Het staatsbanket is ter ere van het bezoek van de Indiase premier Manmohan Singh. Het menu is vrijwel helemaal vegetarisch omdat Singh net als veel van zijn landgenoten geen vlees wil eten. Uitzondering zijn de garnalen in groene curry met gerookte kool.

Andere zaken die op het menu staan zijn geroosterde aardappelballetjes in tomatenchutney, kikkererwten en okra. En, als appetizer is er sla uit de tuin van het Witte Huis die door First Lady Michelle Obama is verbouwd.

Chefkok is Marcus Samuellson, geboren in Ethiopië, opgegroeid in Zweden en op dit moment kokend in het hippe Aquavit-restaurant in New York. Muzikaal wordt het diner opgeluisterd door onder meer jazz-zangeres Kurt Elling.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leen

    kikkererwten? Zijn die vegetarisch dan?

  • no-profile-image

    herkauwer

    Leen, zowel Kikkererwt, Spekboon, Biggekruid, Lamsoor, Leverkruid, Longkruid, Rattatouille, Bijvoet, Varkenskers en Aal-moes zijn zonder meer in de vegetarische keuken te gebruiken. Om het gerecht wat steviger te maken kun je er Steenbreek doorheen mengen! Serveer het geheel met een garnering van gedrapeerd Darmwier. Vanweg de talloze kleine saucijsjes ziet het er dan toch niet al te vegetarisch uit!

Of registreer je om te kunnen reageren.