Home

Achtergrond

Veel fouten bij betaling EU-regiohulp

Tenminste 11 procent van de EU-subsidie voor regiohulp, nagenoeg een derde van de EU-begroting, had niet mogen worden uitbetaald wegens fouten en corruptie.

Dat stelt de Europese Rekenkamer vandaag in haar jaarverslag over 2008.

De Rekenkamer geeft voor het vijftiende achtereenvolgende jaar geen goedkeurende verklaring voor de wettigheid en rechtmatigheid van de EU-uitgaven van circa 100 miljard euro. Wel komt de Rekenkamer, net als vorig jaar, met een goedkeurende verklaring dat de boekhouding een getrouw beeld geeft van de financiële situatie van de EU.

"Over het geheel genomen lijken de foutenpercentages af te nemen door verbeteringen in het begrotingsbeheer, maar de regels blijven complex. In enkele controlesystemen duren de problemen voort'', oordeelde president Vitor Caldeira van de Europese Rekenkamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.