Home

Achtergrond

Van Scherrenburg geen kandidaat voor D66

Wouke van Scherrenburg, de vroegere politiek verslaggeefster van Den Haag Vandaag, stelt zich niet kandidaat voor D66 bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Ze meldt dat vandaag voor de televisiezender Het Gesprek.

,,Ik heb vorige week de knoop doorgehakt. Ik heb het serieus overwogen, maar ik doe het niet'', aldus Van Scherrenburg in het gesprek op Zondag. Van Scherrenburg meldde drie weken geleden dat ze gevraagd was door D66 voor een verkiesbare plaats op de lijst. De oud-journaliste werkte jarenlang voor het tv-programma Den Haag Vandaag, waar ze eind 2003 afscheid nam.

De partij van Alexander Pechtold heeft nu drie zetels in de Tweede Kamer maar schommelt in de peilingen rond de 20 zetels. Als het huidige kabinet de rit uitzit, zijn er in mei 2011 nieuwe verkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.