Home

Achtergrond

Van Rooi Group

De Van Rooi Group is een van de grotere varkensslachterijen in Nederland. Het bedrijf slacht dieren in Nederland of brengt levend vee naar buitenlandse slachterijen via de eigen exportverzamelplaats. De slachterij heeft een capaciteit van 25.000 varkens per week.

De groep omvat onder meer Van Rooi Meat, Van Rooi Meat Products, Veehaandel M.A. van Rooi en Ropolfarm.

Van Rooi groeide in 2008 door de overname van het vleesverpakkingsbedrijf Van Pelt. Van Rooi heeft een deel van de productieactiviteiten van Van Pelt Vlees in Hellevoetsluis verschoven naar de vestiging in Scherpenzeel. In 2010 nam het het in moeilijkheden geraakte ProViande over.

Van Rooi Meat heeft medio 2009 een exclusieve deal met Jumbo voor de levering van varkensvlees gesloten. Dat betreft nog geen berenvlees. Van Rooi onderzoekt wel de mogelijkheden daarvan. Het gaat dan om onderzoek naar de geur van het vlees, uitsnijproeven en rendementsproeven. Het bedrijf werd in 2010 Milieukeur gecertificeerd.

Financieel

De omzet van de Van Rooi Groep bedroeg in 2009 in totaal 224 miljoen euro, 18 miljoen meer dan in 2008. Het resultaat na belasting steeg van bijna 2 ton naar ruim 3 ton.

Adres

Van Rooi Groep
Roggedijk 4
5704 RH Helmond

Website

Van Rooi Group

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.