Home

Achtergrond 58 reacties

Van Bakel: wij kunnen verplichtingen niet altijd nakomen

"Mij treft geen blaam." Willy van Bakel van het emigratiebureau Vreba-Hoff, reageert op alle beschuldigingen aan zijn adres over boeren in de Verenigde Staten die door zijn toedoen in de financiële problemen zijn geraakt.

Van Bakel: "Door de bancaire situatie hier kunnen ook wij niet altijd alle betalingsverplichtingen nakomen die we wel overeengekomen zijn. We werken er met man en macht aan, om toch onze verplichtingen na te komen. Het lijkt allemaal opgelost te zijn."

Vreba-Hoff kreeg uit verschillende hoeken de zwartepiet toebedeeld. Het emigratiebureau zou boeren met een te hoge financieringslast hebben opgezadeld door middel van illegale taxaties. "Onzin. Banken werken met beëdigde taxateurs", vertelt Van Bakel. Ook de beschuldiging dat Vreba-Hoff financiert middels een piramidespel wijst hij naar het rijk der fabelen. Van Bakel geeft toe dat soms is geschoven met geld van het ene project naar het andere, maar ontkent dat hierdoor een project is vertraagd. Van Bakel: "Zoveel geld ontvang ik ook niet van boeren die hier naartoe komen. Gemiddeld gaat het om $1,3 miljoen per boer. Het zijn niet de rijkste boeren die hier naartoe emigreren."

Lees ook Van Bakel start in India

Bekijk hier de fotoreportage van enkele getroffen bedrijven.


Meer over de werkwijze van Vreba-Hoff en Nederlandse melkveebedrijven in de Verenigde Staten, deze week in Boerderij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ondernemende veehouder

  De rijkste boeren die emigreren niet, want die moeten in nederland de grootste en de beste zijn zodat ze kunnen bluffen hoe goed ze wel niet zijn in de omgeving, als je emigreerd dan kan dat niet meer, tenzij je oude omgeving ieder jaar komt kijken wat allemaal wel niet hebt, gebeurt dus niet (gelukkig) De nederlandse boeren moeten een normaal gaan denken in plaats van hoog van e toren te blazen, er zitten wel wat normale boeren tussen zo hier en daar (de vrienden waar ik nog steeds contact mee heb bijvoorbeeld) maar de meeste boeren krijgen al een hart-aanval als de buurman een nieuwe trekker heeft gekocht, OH MY GOD nu MOET ik er ook als het kan twee nieuwe bij kopen - groter natuurlijk.
  Deze mentaliteit heb ik hier nog niet gezien, en als je het zou zien dan word die betreffende bluffert uitgelachen in plaats van tegeop gekeken.
  Hier, nu blij veeboer??? uit heten

 • no-profile-image

  Han

  Als van Bakel zijn opmerking over een vermogen van rond de 1 miljoen Euro voor de emigranten klopt, zou hij er goed aan doen deze mensen aan te raden niet de oversteek te maken en zeker niet bedrijven van deze omvang uit de grond gaan stampen. Als makelaar zou ik niet verantwoordelijk willen zijn voor zulke gewaagde ondernemingen. Hij heeft het wel gedaan om er niet minder van te worden.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Jan Diepvries, waren het maar kleuters! Die huilen vandaag en zijn morgen weer de dikste vrienden. Het is niet verstandig om de webredactie te laten bepalen wat er geplaatst wordt. Maar de reactie moet wel met het artikel te maken hebben, al lange tijd loopt dat volledig uit de hand. Tijd voor een biertje!!

 • no-profile-image

  samuel

  Wijnholds, Als je vind dat ik je heb benadeelt dan dien je via de rechter je gelijk te halen ipv via deze site onzin te verkondigen. Je probeert nu al 10 jaar mijn leven te verzieken door onwaarheden te verkondigen. Je bent gewoon een zielige idioot! De prijzen die je noemt als opbrengst van Lubiatow zijn niet correct! Je word hier door verschillende een psychopaat genoemd en dat is gewoon zo. Je heb geprobeert om een boerderij van 840ha met 200.000 euro in handen te krijgen. Als wij er niet waren geweest was je al je geld kwijtgeraakt!

 • no-profile-image

  boer in polen

  Piet, je was vroeg wakker vandaag!

 • no-profile-image

  joost

  geachte ikke, noordoosten. Als dat werkelijk zo is, moet u aangifte doen! Of bent u net zo gek als de dwaas die bij alles wat met van Bakel te maken heeft zijn eigen gezeur komt spuien? In dat geval zou ik zeggen, stoppen met reageren, 1 patient hier is vcoldoende!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer nr 2.

  Ach arme Jaco, wij hebben medelijden met u, ga maar naar Samuel toe, die zal u wel troosten!!!

 • no-profile-image

  prutser

  NIX NIEUWS, met dat ontvangen van het geld van z'n boeren bedoeld Willy dat na verkoop van de boerderij en/of melkquotum in Nederland hij wel even op het geld van die boeren past totdat het bouwen van de nieuwe farm af zou zijn in the States, daar gaat het nu juist om, dat ze hun eigen geld 'eventjes' meegeven aan Willy(om de nieuwbouw voor iemand anders te financieren) ze betalen 'm natuurlijk geen miljoen euro voor de begeleiding enz.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte Rob, u bent een getuige meld u a.u.b. ! En u heeft kennelijk ook contacten met Ben P Plaizier of Gibo Groep mogelijk zelfs met Driehoek Advocaten? U bericht ook van een makelaar, zij beweren bemiddelaars te zijn? In Polen moet je namelijk om makelaar te mogen spelen beëdigd zijn! En intenties die hebben we zelfs dagelijks, feit blijft en daar in heeft u een punt waar om ik in zoon groot bedrijf moest worden gesluisd? U heeft kennelijk dossier feiten waar uit blijkt dat er geëxploiteerd kon worden, u gaat niet in op de onderpanden c.q. garanties en dat vind ik bijzonder, 1 van de onderpanden is thans in het bezit van uw makelaar en het staat te koop! En inderdaad ik krab mij geregeld achter de oren, voor al als ik schriftelijke afspraken c.q. uitspraken van (mijn) Advocaten tegen kom in dossier. Staal harde schriftelijke leugens is uit mijn onderzoek gebleken. Ik moest zelfs in opdracht van een Advocaat aangifte doen, schriftelijk sprak hij af welke acties hij zou ondernemen! Schriftelijke afspraken met een Advocaat hebben kennelijk tegenwoordig zelfs geen waarde meer? De ex hoofd redacteur van de Telegraaf welke door de makelaar was in gehuurd beweerde dat dit feit onmogelijk was! Hij citeerde "het is een Advocaat vrij een cliënt te weigeren, maar een cliënt niet Advocaten waardig bij staan was onmogelijk" ik heb hem verteld dat hij in België woont en dat daar alles anders gaat. In België staat de Rechtsstaat op springen want een Advocaat had een vonnis getikt op zijn eigen computer het is wat! In Nederland zijn Advocaten zelfs Rechter, ik denk dat zij een andere computer hebben om vonnissen te tikken?
  O ja deze Advocaat was een persoonlijke vriend en Advocaat van een helpend handje van de bemiddelaar!
  U weet natuurlijk dat deze relatie geen invloed had op rechtsbedeling c.q. rechtshandhaving! Toch raar dat deze Advocaat zelfs niet in wilde gaan op een schriftelijke invitatie van de bemiddelaar, de affaire achter gesloten deuren op te lossen? Hij verklaarde zelfs in de Rechtbank te Leeuwarden niet in kennis te zijn van zulks een uitnodiging, en juist met deze uitnodiging was hij aangezocht door Deken R.A.Geene?
  Meld u a.u.b. aan mijn adres geachte Rob, u zou voor mij van onschatbare waarde kunnen zijn want u heeft een uitgebreid ander dossier en u heeft contacten met diverse spelers van dit spel, bij voor baad dank voor uw volledige medewerking. In afwachting van uw reactie verblijf ik hoogachtend R.Wijnholds.

 • no-profile-image

  prutser

  Als die gemiddelde nederlandse boer niet meer meenam dan die 1,3 miljoen US dollars,dan zit er veel te veel vreemd vermogen in zo'n farm. Je moet zelf ook niet zo'n idiote lening aan willen gaan als boer.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Samuel werk eens wat sneller en kom je schriftelijke contracten en afspraken eens na! Juni 2008 heb jij mij in brief medegedeeld met getuigen verklaringen te komen en je moet ook nog met schriftelijk feiten bewijzen dat jij en je zwager FL 285.000,00 zouden hebben geïnvesteerd. Een jaar geleden zaten wij met SCBN en mijn juriste bij jou Advocaat, zijn cliënten hadden niets te verbergen edoch wacht mijn juriste nog immer op antwoorden SCBN trouwens ook, aan het werk Samuel en niet al vast weer andere plannetjes bedenken voor je de oude conform Advocaten contract tot een goed einde hebt gebracht! Leg uit waarom jij € 52.500,00 achter moest houden? Ik wil ook wel de tekst van het Advocaten contract plaatsen, ik begrijp dat er twijfels zijn richting mij omtrent het maken van contracten. Aangiftes in vermoeden van fraude worden nauwelijks door het OM opgepakt. Ook een KvK onderzoek blijkt al te moeilijk te zijn, en ik ben gek? Ik schat u zeer hoog keutelboer u bent een wijs mens, maar wat wil je vorderen op een failliete zaken man en een lijken kasten kabinet?

 • no-profile-image

  jaco vonk

  meneer wijnolds u heb gelijk. u heeft immers een rapport dat u geen psychopaat ben hahahaha, dan zijn er in ieder geval genoeg twijfels om een onderzoek te beginnen. dat kan ik me wel voorstellen hahahaha

 • no-profile-image

  Ter zake deskundige.

  @ Samuel, als u al 10 jaar een onenigheid hebt met Roelof en niet in staat bent tot een vergelijk te komen. Twijfel ik ernstig aan uw zakelijke vaardigheden, volgens mij ontbreekt het u aan nuchterheid. Het feit dat u zichzelf de wijste vindt, is zeer bedenkelijk. De scheldwoorden die u gebruikt getuigen ook van een zeer laag niveau.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Ik heb tenminste een rapport waar uit is gebleken dat ik geenszins een psychopaat
  ben ! En Rob werkt op een kantoor van een gras zaad handel ? Hij verkoopt kennelijk "woesterwolds raaigras" en Jaap zal dat wel voor hem telen. Weet jou baas wel wat jij in de wereld brengt Rob? Dat deze heren zo tekeer gaan en geen enkele bemoeienis met de casus beweren te hebben vind ik vreemd. Deze heren stellen zich kennelijk op als bemiddelaars c.q. arbiters, bemiddel even dat legitieme vragen in brieven worden beantwoord. Bij voorbeeld waarom aan mij 200 ha grond was toebedeeld,voor mij verkocht werd en de totale opbrengst aan mij zou worden uitgekeerd de totale opbrengst bleek € 252.500,00 te zijn, aan mij werd slecht € 200.000,00 uit gekeerd? Schriftelijk is mij medegedeeld dat de makelaars meenden nog vorderingen te hebben op de vennoot waar uit opgemerkte 200 ha was afgesplitst en deze vorderingen werden dan even op mij verhaald logisch toch? Dat is zo iets als Rob heeft een vordering op Jaap en hij verhaalt zijn vordering op Samuel, het lijkt wel een "piramide"!

 • no-profile-image

  jaco vonk

  jammer dat er opeens gecensureerd wort als je de deskundigheid van een journalist in twijfel trekt. als je zie wat die rare wijnholds voor gal spuwt hier met zn onsamenhangende gebrabbel mag daar weleens op gelet worden!!!!

 • no-profile-image

  veeboer

  Vraagje: Zou Verbakel gelukkig zijn als mens? Hij weet volgens mij van voren niet dat hij van achteren leeft, zoveel pakt hij aan.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Als ik die makelaar was wist ik het wel!
  Ik zou hem slopen!
  Op 4 november werden o.a. deze kreten geplaatst naar aanleiding van "miljoenen claim voor Vrebahoff" 28 augustus j.l. door
  een "Rob Apeldoorn"!
  U mag hopen dat deze Rob geen emigratie specialist, makelaar, beleggingsspecialist of bemiddelaar is!!!!!! Laat u goed en partijdig ( uw partij dus ) voorlichten et cetera.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Waarom moeten er krachttermen gebruikt worden om met elkaar af te rekenen . Iedereen kan en mag op een nette manier zijn mening zeggen . En schelden en boos worden is een teken van zwakte . Neem een voorbeeld aan van Bakel , met stroop van je meer vliegen .

 • no-profile-image

  jaco vonk

  meneer wijnolds volges mij ben je volledig geflipt. met onsamehangende verhalen. geestelijke hulp lijkt me nodig. met je zwartmakerij van allemaal mensen. als je echt zo stom ben om zomaar allemaal geld te storten zonder dat er zwart op wit dingen gezet zijn moet je je schamen. en als dat niet zo is zit je te liegen.

 • no-profile-image

  rob

  Mijnheer Wijnholds, Rob uit Apeldoorn is geen makelaar of emigratie-begeleider. Ik ben een kantoor medewerker bij een bedrijf wat zaken levert aan agrariers. Inderdaad heb ik gesteld dat ik wanneer ik de makelaar zou zijn waar u zich uiterst negatief over uit laat u zou slopen. Dit heb ik gezegd omdat het niet fair is om voortdurend met allerlij beschuldigingen en verdachtmakerijen deze kolommen te vullen. U mag best ontevreden zijn maar begin dan een rechtzaak of dien een schadeclaim in. Als ik me een klein beetje in uw zaak verdiep dan lijkt het zo te zijn dat u heeft geprobeert om met 200.000 euro een bedrijf in Polen op te starten. Als dit zo is dan kunt u uw makelaar verwijten dat hij u had moeten zeggen dat dit niet kan! U kunt niet uw makelaar verwijten dat het niet is gelukt. Het beeld wat er uit uw epistels naar voren komt is ook niet het beeld van iemand die in staat is om een groot bedrijf in een vreemd land op te zetten! Ook dit had uw makelaar moeten constateren!

 • no-profile-image

  Bijna was ik er,

  Als je gehypnotiseerd wordt weet je niet meer wat je doet. Misschien kreeg de Makelaar Willy van Bakel provisie van de Bank, ook dat is mogelijk.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Geachte Roelof U zult met feiten moeten komen om aangifte te kunnen doen . Met vermoedens zal het OM niets doen . Als ze alle vermoedens na moesten trekken dan werd er helemaal niets meer opgelost . Dus u zult met feiten moeten komen die op een strafbare daad wijzen . Als je dan aangifte doet hebben ze wat in de hand . En zijn ze verplicht uw aangifte in behandeliing te nemen .Hopenlijk heeft u alles op papier . Want u zaak lijkt mij erg ingewikkeld ,voor een buitenstaander . Zou het niet verstandigger zijn uw publiekelijke uitleg over uw zaak eens even te laten rusten .Ben er van overtuigt dat dit uw zaak niet ten goede komt . En uw juriste de zaak eens opnieuw op een rijtje laten zetten . En dan kijken waar zit de fout of fouten . Welke kunnen we bewijzen en waar is nog wat te halen . En indien u er recht op hebt er zo snel mogelijk uit halen wat kan en dan de zaak laten rusten . Verder wel reageren en uw mening blijven geven indien u daar behoefte aan heeft . Wens u veel sterkte en succes toe .

 • no-profile-image

  keutelboer

  Je kunt lang en breed schrijven wat je wilt .ALS JE NIKS GOED AFGESPROKEN HEBT OP PAPIER .Heb je waarschijnlijk geen poot om op te staan .Eerst maar eens via privaat recht proberen te bewijzen dat hij dat geld van u in beheer heeft of had . Of is hem het geld geleend tot dat het nodig was voor aankoop van bedrijf .Maak wel groot verschil uit vind ik .Als bij uitlenen uw geld op is bent u schuld eiser , en moet u in de rij gaan staan . Hopenlijk schiet er genoeg over . Bij in beheer geven mag hij geld alleen maar gebruiken waarvoor hij dat in beheer heeft gekregen. Gebruikt hij dat voor andere dingen dan heeft hij dit geld verduistert . En dat is strafbaar via plubliek recht . Als men meent dit goed afgesproken te hebben moet men maar aangifte doen van verduistering .En dan voort gang van zaak hier melden , zodat andere hiervan kunnen leren . Want met klagen en janken komen de centen niet terug . Ikke Noord Oosten u bent een zeer geduldig man , als u andere 10 jaar met uw centen laat spelen . Als u goede afspraken gemaakt heeft , dan had ik hem na een jaar al de pin op de neus gezet .

 • no-profile-image

  rob

  Piet, je heb pech. Rob wil jou niet leren kennen. Nogmaals ik wil absoluut niet betrokken worden in jullie ruzie met wie dan ook! Ik heb gezegd wat ik denk en een ieder kan lezen hoe daar op wordt gereageerd! En zoals jij ook reageert op boer uit Polen, ik pas ervoor om ook op jullie "dodenlijst" te komen!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Over ons rechtssysteem heerst kennelijk algemene onduidelijkheid. Punt 1. ik moest aangifte doen in opdracht van een top Advocaat, feiten uit mijn dossier gaven hem aanleiding daar toe. Punt 2. ik moest aangifte tegen ( mijn) adviseurs en Advocaten doen. Punt 3. het OM is "niet" verplicht te vervolgen, in mijn casus was dat wegens het grote criminaliteits aanbod en tijd gebrek niet mogelijk daadwerkelijk onderzoek in te stellen! Punt 4. zo lang niet door een rechter is uitgesproken dat een vergrijp oplichting dan wel zwendel is mag daar aan slechts wettelijk de tittel "vermoeden" worden gegeven! Het blijkt dat op dit forum "rechters" uitspraken doen, oplichter, afperser, psychopaat idioot en vul het lijstje zelf maar aan! Onlangs sprak ik de jurist van KvK, hij wist o.a. dat men kapot geprocedeerd kan worden, en dat licht aan de Advocaten van uw opponenten. Peter R de Vries blijft zich ook telkenmale verwonderen over het Nederlandse recht, ik ga er van uit dat deze een 1e rangs journalist mag worden genoemd! Samuel, ik heb een brief van jou hand waarin jij het verkoop bedrag noemt en nu beweer je dat jou brief kennelijk vals is, aangifte doen terstond! Wie is deze hetze voerder? O ja als ik er niet was geweest was "u" het gehele bedrijf kwijt geweest! Dat staat te lezen in een rapportage welke u ter hand stelde aan de media! Ik hoef toch niet naar de rechter om door jou zelf gemaakte afspraken feitelijk ook uit te laten voeren? U bent zelfs op uw woord en toch zeker op uw geschriften te vertrouwen?

 • no-profile-image

  nix

  Prutser, "Zoveel geld ontvang ik ook niet van boeren die hier naartoe komen. Gemiddeld gaat het om $1,3 miljoen per boer." die 1,3 milj. dat is de winst van van Bakel, niet wat ze meebrengen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Hé 'ik', hoe komt het toch dat ik denk jou te kennen? Fatsoen is geen verplichting maar een Must en dat zou in deze crisistijden toch eindelijk eens door moeten dringen in verkokerde groeistuiphersens.

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Natuurlijk dat hij zegt mij treft geen blaam . Laat ze het maar waar maken zal hij denken . Als hij fout is geweest en dit nu zou toegeven , krijg je een soort DSB effect . Dan valt iedereen over hem heen . Daar is niemand bij gebaat , want dan is er straks helemaal niets meer te halen . Iedereen die nu in deze handel zaken doet is van alles wat er speelt op de hoogte . En is dus gewaarschuwd, en die tellen voor twee . Laat men dit zaakje maar eens uitzoeken en dan oordeel vellen . Kan goed zijn dat hij wettelijk niets verkeerd gedaan heeft . Maar moreel niet korrekt gehandelt heeft .Want neem aan dat iedereen vrijwillig zaken met hem gedaan heeft .Wat op papier staat is te bewijzen maar wat mondeling is afgesproken is niet te bewijzen . Weet uit ervaring met andere zakenmensen dat als het in hun nadeel uitpakt dat hun geheugen op dat moment niet zo goed meer is . Iemand die veel beloofd bij verkopen van iets ,is dit meestal snel vergeten als de koop gesloten is . Dus als om veel geld gaat op papier die handel . Bij eerlijke handelaar om fijt valt deze uit dan kan degene die de zaak voort zet verplichtingen na komen en bij oneerlijk iemand heeft men bewijzen .Bij het geld dat hij in beheer had van de boeren is de vraag wat daar over is afgesproken . Mocht hij dat alleen gebruiken voor aankoop bedrijf voor betreffende boer of mocht hij hiermee werken tot dat nodig was voor aankoop van bedrijf .Bij het eerste zou ik hem beschuldiggen van verduistering van dat geld , want dat geld mag hij alleen maar gebruiken voor dat doel waarvoor dat hij het onderbeheer heeft gekregen . Gaat hij hier anderen dingen van betalen heeft hij dat geld verduistert .Als hij het mocht gebruiken , dan heeft hij het geleend en is hij niet strafbaar bezig . Dit met gevolg dat de geld verstekker weinig kan doen als geld verloren gaat . Als in de rij gaan staan bij de rest van schuldeisers .Maar bewijs dat maar eens als mondeling is afgesproken .Stel dat hij willens en wetens de zaak beflest heeft .(Ik WEET EN ZEG DAT NIET MAAR HET ZOU KUNNEN) Maar als dat niet te bewijzen is , gaat hij vrij uit .En dan zou hij wel eens kunnen denken stelletje sukkels ik heb jullie tog maar leker legaal bij de beer gedaan .

 • no-profile-image

  boer in Polen

  Heren dit forum leent zich niet voor deze onzin! Rob, verder weet ik uit ervaring dat je beter kunt stoppen met discuseren er komt toch nooit een einde aan!

 • no-profile-image

  boer

  Willy weet zelf niet meer wanneer hij iemand aan het belazeren is. Zo normaal is het voor hem geworden. Madoff en Scheringa leten aan dezelfde ziekte.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Rob, uit Apeldoorn en Geachte Roelof, uit Emmercompascum, zoek rust!!!... Neem daarna een paar uurtje's tijd om naar elkaar te luisteren, in één gesprek onder vier ogen!!!... Ga dan stapje voor stapje alles even doornemen, vooral dat wat op papier staat!!!... Het gaat om de logische volgorde!!!... Alleen dan wordt het begrijpelijk voor Rob en iedereen!!!... Bovendien is het voor degenen die geen kennis van zaken hebben onbegrijpelijk wat hier, op dit forum plaatsvindt.(?) groetje's, piet

 • no-profile-image

  Patrick

  Han , Groot groot gelijk heb je overschot van gelijk.
  Ik zij dat hier ook onlangs tegen mensen die kwamen kijken of er toekomst was alhier .Emigreren betekend redeneren als volgt
  wanneer ankoop 1.000.000 euro is dan heb je er 3.000.000 eiegen K(!!!) nodig
  1 voor aankoop 1 voor opstart en 1 voor als het misloopt.
  En dat men nu eens eindelijk gaat denken dat groot zijn niet betekent dat 2000 koeien 10 maal zoveel opbrengt als 200 in Nederland .
  Jammerlijk genoeg komt deze vastestelling altijd te laat een oud Dafje in Nederland omruilen tegen een amerikaanse Lincoln noem ik dat.
  En dit is inderdaad de schuld van het emigratiebureau die veel realistischer zouden moeten zijn maar ja de waarheid zou mogelijks slechts 2 boeren op een tandem fiets naar Amerika halen ipv een volle 737 ... .
  Dit gebeurt niet enkel bij Van Bakel ik ken nog een Nederlander die hetzelfde doet in Hongarije met dezelfde filosofie waar zelfs één van de slimste Benelux(...) veehouder intrapt.
  Jammerlijk genoeg komt de uittrap achteraf moeilijker als den Intrap.

  Voor emigreren heb je niemand nodig dat kan je zelf met een hoop gezond verstand en een zak vol geld indien die twee ontbreken zoek je het beter in andere horizonten .

 • no-profile-image

  ondernemende veehouder

  veeboer heeten, ik heb u waarschijnlijk verkeerd ingeschat, ben ook helemaal voor de normale kleinere bedrijven, maar heb ook geen moeite met grotere bedrijven zolang het op ambitie en doorzettingsvermogen gebaseerd is, en niet op hoogmoed en groot-doenerij.
  Hoogmoed en grootdoenerij is heel wat anders dan ambitie hebben en je nek uitsteken, soms wel eens (bijna) te ver.
  U ook succes in nederland toegewenst, er zijn veel veranderingen op komst in de veehouderij - wereldwijd. Even zonnig bekijken, problemen leveren ook nieuwe kansen op hoe raar dat ook mag klinken. Soms gaan er deuren open waarvan we nog niet eens wisten dat die er waren.

 • no-profile-image

  veeboer

  Het zijn niet de rijkste boeren die hier naar toe emigreren. Is dit een trap na?

 • no-profile-image

  veeboer

  Aan ondernemende veehouder ohio, Ik neem het juist op voor de kleinere boer. Verder, veel succes gewenst in de states. ( oprecht)

 • no-profile-image

  female

  Nou begin ik toch echt aan de geestelijke gesteldheid van 'meneer' van Bakel te twijfelen.
  Hem treft geen enkele blaam????
  Weet je hoe de Amerikanen hem en zijn bedrijf hier noemen? The Dutch Mafia!!!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Gedragsregels, geachte heer Vonk u bent kennelijk journalist of jurist dan wel bevoegd psychiater. U weet ook zo maar dat er "niets" zwart op wit staat? Hoe weet u dat? U bent zelfs bevoegd een inwoner van de "rechtstaat Nederland" als een leugenaar uit te maken? Kom eens langs kan je het een en ander met dossier feiten onderbouwt aanschouwen. Feiten welke al eerder tot media aandacht hebben geleid in Panorama, Reformatorisch Dagblad, Telegraaf en zelfs in het Agrarisch Dagblad. U zult wel met feit en reden onderbouwd gelijk hebben dat ik mij moet schamen. In Zembla was onlangs een tankstation houder die 17 jaar procedeerde tegen de gemeente, hij won alle rechtszaken en kreeg tot op heden geen schadevergoeding. Zal dan volgens u ook wel een leugenaar zijn?

 • no-profile-image

  jaap

  Wijnholds, zo een oproep als je om 21.02 heb gedaan kan echt niet op deze plaast. Als je over zo iets wil communiceren doe je dat maar via email daar hoeft niet iedereen van mee te genieten. En Samuel wees zo verstandig om gewoon niet te reageren naar die idioot. Vergeet nooit dat je beter ruzie kunt hebben met 10 wijzen dan met 1 of 2 idioten. Van gekken zonder scrupules win je nooit! Als ze het alleen niet van je kunnen winnen vinden ze wel een 2e rangs journalistje die [tegen betaling?] wat misselijks wil produceren!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik word een beetje onwel van deze discussie en kijk dus maar eens wat er onder Bakel te googelen valt. En jawel hoor: de naam staat in relatie tot Sint Josefsheil, een verpleeghuis voor lichamelijk zieken. En met de Jan de Witkliniek, voor dementerende ouderen. Als ik het niet dacht! Verder is er een bedrijf in Convenience Food (Gemaksvoedsel) gevestigd. En met zoiets doen jullie zaken? Enne, wormerveerse Jaap, tengels af van een beroepsgroep die helemaal buiten jullie kleingeestig agrigestuntel staat. Nu een kei en morgen 2e rangs. Oorwurm die je bent!

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte Rob, ik kan mij voorstellen dat u er niet tegen op kunt. U beweerd een getuige te zijn, maar als ik u verzoek met mij contact op te nemen en te getuigen haalt u de psychiater er bij? AGD is media, en word gevoed met informatie en ja soms is deze informatie te gek voor woorden, dat snapt de lezer van wetenswaardigheden ook wel. Dat het niet te geloven is dat ben ik met u eens. De feiten zijn zelfs wettelijk onmogelijk, maar wie handhaaft de wet nog tegenwoordig? Dagelijks sijpelen er soms onder enorme weerstand toch berichten de media in, denk aan de "bouwfraude" u kunt er zelf nog wel een paar affaires bij bedenken. Inzake beleggen viel mijn oog op het internet op een prachtige nieuwe "constructie" u kunt een lap grond kopen in een land waar dat verboden is, alles word volledig voor u geregeld en u kunt twee keer per jaar een bezoek brengen aan "uw" grond et cetera! Rob koop grond en word rijk. Even zo goed blijven mijn brieven met vragen onbeantwoord, wel kreeg ik een brief met dreigingen en o.a. een passage inzake de goede verhoudingen met Gibo Groep! Geen enkele lezer zal dit feit bevreemden?
  Kijk uit mensen, ook voor uw eigen (illegale) adviseurs!

 • no-profile-image

  Ikke

  @ Ikke Oosten, u stelt de vraag of pyramidespelletjes legaal zijn. Volgens mij niet, volgens de wet is het strafbaar. Maar wie kijkt daar nou naar? Toen ik ruim 10 jaar geleden wilde investeren in een Boerderij, heb ik met een bemiddelingsburo een lening afgesloten. De bemiddelaar had geld nodig om de eerste aanbetaling te voldoen op de Boerderij waarin ik zou investeren. Daarna is met mijn uitgeleende geld vanalles gedaan, behalve, er is nooit iets van gebleken dat er 1 cent gebruikt is voor de betreffende Boerderij. Begrijpt u er nog wat van ?

 • no-profile-image

  tja

  wij hebben het verleden wel eens zaken gedaan met de firma van Bakel. Alles netjes op papier laten zetten en nooit geen problemen gehad!!! Die boeren die met hun naar Amerika gaan moeten zelf ook wakker blijven!

 • no-profile-image

  Jan Diepvries

  Erg interessante serie, over van Bakel. Wat alle reactie op deze artikelen te betekenen hebben weet ik niet maar het is allemaal erg of topic. Het lijkt er op dat hier een persoonlijke vete wordt uitgevochten. Webredactie, doe hier wat aan! Dat doen die kleuters namelijk zelf niet!

 • no-profile-image

  wg van der hulst

  Ben ik hier op een forum van een tijdschrift? Of ben ik op een forum terecht gekomen waar door gekken en anderen de discussie wordt beheerst?

 • no-profile-image

  ik

  fatsoen is geen verplichting!!!

 • no-profile-image

  toeschouwer

  Banken werken met beedigde taxateurs, zegt WvB,maar dat helpt niet als men van te voren zijn hoofd in een strop steekt. door er externe investeerders bij te halen aan een interest van 13 tot 15 % per jaar! wordt er kunstmatig veel eigen vermogen gecreeerd. als men dan met netto 1.3 miljoen dollar eigen vermogen bouwd voor 2000 koeien ,totale kosten 7000 dollar per koe,totaal 14 miljoen dollar,het netto eigen vermogen van de boer is dan ongeveer 9 %, dus deze opzet is gedoemd tot mislukken.dat men het bedrijf in eigendom heeft of least is bijna hetzelfde,want de lease wordt ook op deze tarieven berekend. de banken hebben deze corrupte werkwijze nu door; het creeren van teveel vals eigen vermogen.vandaar de slechte bancaire situatie volgens WvB. het lijkt allemaal opgelost te zijn zegt WvB,maar dat ' lijkt' zal wel een 'lijk' worden,als er geen sponsor geld uit India komt,want daar wordt niet over gesproken. of wordt het een vlucht naar India? met achterlaten van een ravage in Amerika. en in India bouwen aan een nieuw luchtkasteel?

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte Rob en lezers, ik had niet eens de intentie een bedrijf te kopen zelfs niet te huren van deze omvang, ik heb een lening verstrekt en voor ongeveer FL 600.000,00 aan onderpanden en garanties gekregen voor mijn veiligheid ( de makelaar zou het bedrijf met winst door kunnen verkopen ) en er was al langer een koper die nog geld in de wacht had staan, hij zou zeker het landgoed kopen! Als u het Ref dag bericht goed heeft gelezen was het u opgevallen dat ik niet eens meer wilde ondernemen. Ondernemen op dit landgoed werd ook onmogelijk omdat de makelaar geen cruciale informatie wilde verstrekken o.a. inzake financiële verantwoording, dat is tot op de dag van vandaag aan de orde! U heeft het over rechtszaken en schadeclaims, u weet hoe dat werkt dus leg maar uit aan mijn schoen maat 45 c.q. IQ. Denkt u dat ik na 11 jaar nog in "wet en regel" vertrouw, slagers mogen hun eigen vlees keuren! Natuurlijk niet de echte slagers dat zou wat worden zeg!!
  Kennelijk leeft u in een andere hopelijk betere wereld, wat zou u Rob nog kunnen slopen aan iemand die al gesloopt is? Na het slopen word er er toch weer opgebouwd? In afwachting van uw kundige hulp en uitleg verblijf ik hoogachtend R.Wijnholds !

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Arjan je hebt helemaal gelijk debacle met Van Bakel is het thema, het gaat ook over boeren in het buiten land, hoe zij daar terecht kwamen en wat zij aantroffen. En er zijn meer buiten landen waar het niet moreel correct toe gaat, in Canada deden zich kennelijk ook al bijzondere voorvallen voor! Ik wist dat ook niet, u wel? Als je ergens naar toe zou willen om te boeren zou je toch graag willen weten wat en wie er speelt? Piet ken jij Rob, wil je ook met hem om de tafel ik heb hem al uitgenodigd en ik snap niet waarom hij niet wil?

 • no-profile-image

  rob

  Als reeds gemeld, ik ga op deze onzin niet in. Van een psychopaat win je nooit! Ook ga ik niet rechtstreeks contact opnemen, voor je het weet richt de toorn van Roelof zich op mij. En kom ik ook in het rijtje van : te bestreiden individuen!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Rob, ter afsluiting nog één opmerking. Omdat Roelof Wijnholds uit Emmercompascuum het één en ander heeft meegemaakt, ( ook door zijn emotionele en soms ongeduldige aard ) moet ik toch zeggen dat zijn wederpartij ( Henk en Samuel Nieuwenhuis ) ook niet coöperatief is geweest. Bovendien is het conflict wat Roelof nog heeft met zijn ''vrienden'' niet mijn conflict!!!...Piet Slingerland heeft zijn lesje geleerd, de kaarten zijn geschud en verdeeld en daarmee is voor mij de kous af!!!... Natrappen is niet mijn aard, daar heb ik geen behoefte aan. Het feit dat ik sommigge mensen Bijzonder vind is legitiem, dat geldt voor u ook!!!... Hiermee be-eindig ik mijn bemoeienissen. groeten, piet . Post scriptum, alleen door mijn sociale gevoelens heb ik geprobeerd de verhitte gemoederen van Rob en Roelof te bedaren, helaas te vergeefs. Het zij zo. C'est la vie.

 • no-profile-image

  Arjan

  HALLO ROELOF EN ROB GEEF ELKAAR UW E MAIL ADRES DOOR EN GA DAN LEKKER DEBATTEREN. Stop aub om deze discussie hier op de website te voeren. Het onderwerp gaat over Van Bakel !!!!

 • no-profile-image

  samuel

  Wat een gezellig forum! En wat een diepgaande discussie's! Laat iedereen stoppen met deze onzin en aan het werk gaan!!

 • no-profile-image

  ikke

  Geld van nieuwe klanten gebruiken om oude projecten te kunnen betalen is toch een "pyramidespel". Is dat niet illegaal???

 • no-profile-image

  rob

  Mijnheer Wijnholds, ik haal mijn informatie niet alleen uit het zeer gekleurde en eenzijdige refdag verhaal. Uit diverse andere bronnen blijkt dat u in eerste instantie altijd heeft gezegd dat uw intentie is geweest een bedrijf in Polen over te nemen! Ook uw adviseurs [dus niet alleen uw makelaar] houden tot op de dag van vandaag vol dat uw intentie was om een bedrijf in Polen te kopen! Wat betreft afspraken die geschondcen zouden zijn kan ik u niet anders adviseren dan aangifte doen danwel een civiele zaak aanspannen. En indien er geen enkele advocaat is te vinden die u wil verdedigen zou dit toch wel een reden moeten zijn om eens achter uw oren te krabben! Misschien ziet u de zaken wel iet wat gekleurd!

 • no-profile-image

  rob

  Mijnheer Wijnholds, zoveel onzinnigheid daar kan ik niet tegen op!
  Bezoek een psychiater!
  Doe aangifte! Begin een civiele zaak! Maar stop met deze onzin!
  U maakt uzelf en anderen gek.
  U bevuilt dit forum, stop daar mee!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Hallo Roelof, Rob wil ik graag leren kennen. Die Boer uit Polen ken ik wel!!!... Dat is één héél bijzondere Boer!!!!!..... groetje's, piet P.S. Roelof, denk aan de woorden van meneer Keutelboer, ge vangt meer vliegen met STROOP dan met azijn!!!...

 • no-profile-image

  is er nog hoop

  eigenlijk kan over WvB geen WAAR woord meer geschreven of gelezen moeten worden....maar van de andere kant moeten deze praktijken aan het licht komen, om andere mensen te waarschuwen...een vos verliest wel zijn haren,maar niet zijn streken.

 • no-profile-image

  Hou hem in de smiezen

  Ik vraag me ook serieus af, of die nieuwe "uitdaging" van Willy in India, niet gewoon een vlucht is. Ik zou ook wel eens willen weten of India een uitleverings verdrag heeft met de VS, want anders is de man niet meer te pakken, indien hij schuldig bevonden wordt.

Laad alle reacties (54)

Of registreer je om te kunnen reageren.