Home

Achtergrond 12 reacties

Van Bakel start in India

Willy van Bakel start met een nieuw avontuur. Hij gaat met zijn nieuwe dochteronderneming Nova Lait (nieuwe melk) onder andere melkveebedrijven opzetten in India.

Binnenkort wordt in Washington (VS), in het bijzijn van de Indiase Prime Minister, een joint venture agreement ondertekend tussen de Van Bakel Groep, de Apeejay Group (een conglomeraat van een vermogende Indiase familie) en Dave. De laatste is een organisatie van wetenschappers van Wageningen UR en mensen uit de agrarische financiële wereld uit India. Deze joint venture, Global Dairy Health Ltd, genaamd, wil wereldleider worden in de zuivel.

"Doel is om binnen zeven en tien jaar marktleider te worden in de wereld op het gebied van melkproductie en –vermarkting", vertelt Van Bakel. Het model wordt een franchiseonderneming. Vanuit één organisatie worden financiering, productie, verwerking en vermarkting geregeld. Boeren kunnen zich aansluiten, maar blijven wel 100 procent eigenaar van hun bedrijf.

Volgens Van Bakel is dit concept uniek, omdat elk deel van de keten dezelfde baten en lasten draagt, zodat de melkprijs stabiel blijft op boerderijniveau waarbij de boer een 'gezond inkomen' overhoudt. Vooralsnog richt Global Dairy Health zich op de groeimarkten India, Azië, Amerika en Afrika.

Lees ook Van Bakel: wij kunnen verplichtingen niet altijd nakomen

Meer hierover in de Boerderij van deze week.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  prutser

  ongelofelijk, dat moet toch niet kunnen?,kan zo weer aan z'n volgende luchtkasteel bouwen. Niemand maakt 'm iets,dat blijkt wel.

 • no-profile-image

  Milchviehbauer.

  van Bakel, ist ein stehauf männchen, immer steht er wieder auf. Hoffentlich hält er sein versprechungen, ich habe gehört das noch einige Bauer auf ihr Bauernhof warten?

 • no-profile-image

  weidevee

  Wat een PRESTATIE,Zo onbetrouwbaar zijn, volgens velen!!!!!!!!maar wel met een uniek project beginnen in India!Waar de hoogste ministers bij betrokken zijn.Ik denk niet dat die met de van Bakels in zee gingen als ze zo onbetrouwbaar zijn ,Zoals zoveel (afgunstige) mensen willen doen geloven!!!!Petje af voor ze!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Weidevee, De personen uit India die bij dit project betrokken zijn, zullen WvB ook wel nagetrokken hebben. En daarbij komen ze bij allerlei rechtzaken tegen hem uit. Zoniet dan zijn ze nog naiever dan de boeren. Trouwens als WvB BETROUWBAAR is en zich verantwoordelijk voelt dan zou hij moeten toegeven dat hij fouten gemaakt heeft en daarna de PRESTATIE leveren om hier in Amerika de boeren uit het moeras te halen. In plaats van zo trots als een pauw aan te kondigen dat hij in India iets gaat opstarten. En in Amerika maakt hij er zich vanaf met de uitspraak "mij treft geen blaam". Ik neem GEEN petje af voor hem.

 • no-profile-image

  Keutelboer

  Er zal geld binnen moeten komen, want hij heeft zijn geld niet met melken verdient . Maar melkt zelf in Nederland zoveel koeien om dat hij dit bedrijf met de handel bij elkaar verdient heeft .Nu is de handel minder geworden en worden er dus geen vette winsten meer gemaakt . Wil hij blijven bestaan zal hij iets anders moeten .Hij heeft veel kunnen leren van verleden . En zal zijn geld wel veilig gesteld hebben , en in India de melkveehouders wel het risico laten dragen . Lukt het hem daar om aan de slag te komen kan hij Amerika verlaten met het argument dat hij het te druk heeft met India .Dit tot hij daar ook tegenslag heeft of overmoedig wordt .Dan moet hij weer verder trekken zoals nomaden dat ook doen als er in die streek niets meer te halen valt . Nomaden kunnen weer terug komen als weer wat gegroeid is , of hij dan nog welkom is ? Of hij dan nog wat Nederlanders met gemiddelt 1,3 miljoen euro kan strikken is maar de vraag .Aan de andere kant moet je zijn ondernemers geest ook weer bewonderen , want is een hele stap die hij durft te nemen . Ik hoop dat zijn bedoelingen eerlijk en goed zijn en wens hem in dat geval veel sucses in India .

 • no-profile-image

  fr bontrup

  erg laf al die annonieme reacties

 • no-profile-image

  er is nog hoop

  in amerika wilde WvB de grootste worden,maar dat is niet gelukt,dus dan maar een nieuw avontuur, hoe lang gaat dit duren?

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Keutelboer, de Piel. Willy van Bakel is hyperactief, dat is duidelijk. Hij weet ook heel goed waar de melkmarkt groeit en de kosten laag zijn. Als hij het dan ook nog voor elkaar krijgt met de Premier Minister van India een joint-venture overeenkomst te ondertekenen, dan ben je geen kleine jonge. Ook dat is duidelijk. In India is heel veel groeipotentie. De Premier Minster Singh komt uit de landbouw-deelstaat Punjab. Een gebied zo groot als west-europa, zeer vruchtbaar en goed klimaat. Bovendien wonen daar de Sikh's, een geloofgemeenschap met strenge traditie's, maar het zijn ook de Middestanders bij uitstek,intelligent, goed geschoold, grote ondernemingsgeest, zij hebben organisatietalent en hebben contacten over héél de Wereld. Daarom ben ik er ook van overtuigd dat je daar goed zaken mee kan doen. Maar!, je moet rekening houden met hun Traditie's!!!... Zij laten niet met zich spotten!!!... groetje's, piet

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Dat India de grootste melkproducent van de wereld wordt twijfel ik ook niet aan!!!... Maar zorgvuldigheid is een must!!!... in India!!!... Zakelijk gezien hoeven wij ze niets te leren, misschien nog wat aanvulling van vakmanschap, Friesland-Campina op basis van joint-venture en alles is compleet!!!...

 • no-profile-image

  Ergens

  Oud nieuws, en iedereen maar denken,dat hij "gek" is.

 • no-profile-image

  Pomphouder

  Als ik het goed lees :
  Een franchiseonderneming is een onderneming, waarvan de HOOFD- ondernemer alle gegevens heeft/krijgt van zijn, in dit geval, DE BOEREN. De boeren zijn dus 100 % eigenaar van hun bedrijf maar geven alle financiering, productie, verwerking en vermarkting informatie aan, in dit geval, "WILLY.
  Dat maakt het wel heel simple voor Willy.
  Volgens mij is het echt niet zo'n uniek concept, ESSO werkt al jaaaaaaaaren zo. De pomphouders moeten alle stickeren en materialen, Benzine en de hele handel bij ESSO bestellen, ESSO weten alle uitgavens van de pomphouder en ESSO betaalt iets meer dan het kosten en uiteindelijk is het verschil 1 cent per liter. En dat is dan de stabiele prijs voor een "gezond inkomen". Zoals in dit artikel omschreven. Daarbij wordt Willy dan wereldleider in de zuivel?????

 • no-profile-image

  Drent

  Z'n nieuwe plannetje is echt niet gratis, hier heeft hij miljoenen voor nodig om dat op te starten.
  En zijn zinkende Amerikaanse schip heeft ie blijkbaar verlaten en kan daar niet "aan zijn verplichtingen voldoen" en wachten boeren op hun geld en onroerend goed? Maar wel miljoenen in een nieuw projectje steken... Reken maar dat deze man 's zondags wel vrij is en op wintersport gaat.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.