Home

Achtergrond

Van Bakel

Van Bakel bestaat in de kern uit een zeer grootschalige melkveehouderij (ruim 1.200 koeien) en een onroerend-goedtak met internationale allure.

De gebroeders Willy, René en Alex van Bakel richten zich bij hun makelaardij op de handel in melkquotum en andere productierechten, aan- en verkoop van agrarische gebouwen en grond en emigratiebemiddeling. De kaasmakerij van dochter Farmer House Products maakt kazen van koe-, waterbuffel- en geitenmelk.

De Van Bakels staan bekend als sterk op schaalvergroting gerichte ondernemers met een onbegrensde ambitie. Die groot-groter-grootst-aanpak zorgt voor weerstand in de sector. De melkveehouderij in Vredepeel zou door moeten groeien naar een bedrijf met 2.800 koeien, de emigratietak VrebaHoff die de Van Bakels samen met de neven en nichten Van der Hoff oprichten leidde tientallen Nederlandse, Belgische en Duitse boeren naar de VS en ook stapten de broers met Vrebamel in de afzet van boerderijmelk.

Die laatste tak is in 2009 verkocht aan Steegro. De emigratiebemiddeling naar de VS ligt stil, volgens de Van Bakels/VrebaHoff een gevolg van de economische misere en de slechte zuivelmarkt in Amerika. De bemiddeling is in 2009 ernstig in opspraak geraakt, nadat leveranciers en banken claims en/of beslag legden op VrebaHoff-boerderijen en een deel van de emigranten na jaren wachten geen geld én geen bedrijf hebben. De Van Bakels zelf zijn op zoek naar herfinanciering van het bedrijf.

Van Bakel laat zich daar niet door ontmoedigen en kondigt een nieuw initiatief aan: Nova Lait LLC moet nieuwe melkveebedrijven in India opzetten.

Financieel

De omzet van de Van Bakel Holding in Nederland bedraagt naar schatting 15,5 miljoen euro.

Adres

Van Bakel bv
Vredeweg 6
5816 AK Vredepeel

Website

Van Bakel
VrebaHoff

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.